23.2 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.si1+1=2Navdušeni zagorski šolarji končno na svojem mestu

Navdušeni zagorski šolarji končno na svojem mestu

Kar 75 odstotkov učencev Osnovne šole dr. Slavka Gruma je danes po skoraj treh mesecih znova sedlo v svoje klopi. 

Veselje otrok, ko so po tako dolgem času videli prijatelje in svoje učitelje je bilo več kot očitno, nam pove ravnatelj Zoran Kvartič. Šola, kjer se izobražuje 65 učencev iz Zasavja in ima dva programa (OŠ z nižjim izobrazbenim standardom in posebni program vzgoje in izobraževanja) je danes pričela nemoteno s poukom.

Šolskih prevozov ni, morali so se znajti po svoje

Nekaj težav je bilo s prevozi, poudari Kvartič, a so to s pomočjo Občine Zagorje, ki je odobrila dodatnega prevoznika, uspeli rešiti. Je pa ravnatelj izrazil veliko razočaranje nad ministrstvom. Navodila so prejeli pred novim letom in še ta zelo skopa. Le, da bo potrebno testiranje – brez kakršnih podrobnosti.

Zaposleni prejeli negativne teste

Zaposleni so včeraj opravili teste in čeprav so rezultate nekateri prejeli šele danes, je dobra novica ta, da so bili vsi negativni.

Kot še pove ravnatelj, se bodo navodil držali, kolikor bo to mogoče. “Treba je vedeti, da otroci, ki obiskujejo jutranje varstvo in podaljšano bivanje, ne morejo od začetka do konca ostati v enem prostoru z istim učiteljem.” Se bodo pa trudili, da v največji možni meri sledijo navodilom šolskega in zdravstvenega ministrstva. Pa čeprav, še izvemo, je sodelovanje z njihove strani porazno.

Ne le otroci, navdušeni tudi starši

Odhod otrok v šole s prilagojenim programom so pozdravili tudi starši. “Biti vsak dan 24 ur z otrokom, ki te potrebuje vsak minuto, tudi ponoči …To so otroci, ki se jim podrla rutina, ta pa je ključna za vsakodnevno preživetje. Poleg tega so v času doma ne le ostali na isti točki, ampak nazadovali.” pripoveduje mamica deklice, ki obiskuje zagorsko šolo. Deklica je bila nad odprtjem šole tako navdušena, da je bila šolska torba pri vratih pripravljena že pred novim letom in je vsak dan preverila, če zagotovo ni kaj pozabila.

Prispevek za iskrive nasmehe učencev OŠ dr. Slavka Gruma

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...