-- OGLAŠEVANJE --

Narava odloča o zagonu zasavskih smučišč

-- OGLAŠEVANJE --

December se bliža koncu, smučišča po Zasavju pa v tej zimi zaenkrat še ne obratujejo. Vse je odvisno od narave, natančneje od zapadlega snega, ki ga pred novim letom, če gre verjeti vremenskim napovedim, ne bo.

Stanje se na smučiščih v Zasavju veliko ne razlikuje. Vsi upravljavci v en glas zatrjujejo, da so pripravljeni na zagon smučišč, a manjka tista glavna sestavina, brez katere si smuke ne znamo predstavljati – sneg.

Marela

Do sprememb v delovanju smučišč je klub vsemu prišlo. Smučišče Marela bo obratovalo po novem urniku. Jože Ogrinc, smučišče Marela: “Glede na energetsko krizo in na obisk smučišča Marela v preteklih letih bomo spremenili čas obratovanja.” Tako bo po novem med tednom smučišče zaprto za javnost. Za večjo skupino ljudi, 20 ali več oseb, so pripravljeni ob predhodnem dogovoru pripraviti smučišče tudi med tednom. Smuke se bodo ob zadostni količini snega začele s petki (tudi z nočno smuko) ter zaključile ob nedeljah.

Trotovnik

Kljub povišani ceni električne energije, so se v Smučarskim društvom Kum Dobovec odločili za zamrznitev cen smučarskih kart “Imamo vsa obratovalna dovoljenja, izšolano osebje in čakamo naravne padavine, ker imamo sistem dosneževanje in ne za zasneževanje,” pove Ervin Renko, vodja smučišča Trotovnik, in doda “Cene kart ostajajo nespremenjene, saj želimo omogočiti smuko tudi socialno šibkejšim, kljub podražitvi električne energije.”

Kandrše Vidrga

Sebastjan Žibert o delovanju smučišča: “V letošnjem letu verjetno smučišče ne bo obratovalo zaradi vremenskih pogojev.” Odprtje smučišča Kandrše Vidrga si nadejajo po novem letu. Organizirajo tudi šolo smučanja ter sankanje.

Rajska Dolina

“Na smučišču Rajska Dolina smo bili tik pred odprtjem že prejšnji teden. Urejevali smo progo, a nam je na koncu zagodel dež in slabo vreme.” pove Uroš Jazbec iz Smučarskega društva Hrastnik. Smučišče bo odprto med vikendi, med tednom zgolj po dogovoru. Cene kart bodo malenkostno podražili. Za odraslo karto boste odšteli 15 evrov ter 10 evrov za otroško.

Prvine

Smučišče na prvinah bo v letošnjem letu ob dobrem vremenu obratovalo med vikendi. Ob prvi večji količini snega je bilo v letošnjem letu smučišče že odprto.

Iz Trboveljskega smučišča Medvednica, pa nam kaj več kot da so odvisni od vremenskih pogojev, niso zaupali.

Prodaja se smučišče Prvine z vso infrastrukturo

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po desetletju bivanja v nekdanji tovarni skoraj prepolovljen vpis

Letos je točno 10 let, kar so se najmlajši Zagorjani preselili v preurejene prostore nekdanje tovarne Lisca.  Pred vselitvijo so bili oddelki vrtca razseljeni po...
-- OGLAŠEVANJE --