-- OGLAŠEVANJE --

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

-- OGLAŠEVANJE --

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik

V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja) in poslana v analizo. Po pridobitvi rezultatov sledi ustrezen ukrep.

V soboto zvečer sta bila ustavljena voznika osebnega avtomobila, ki sta oba vozila pod vplivom alkohola (0,67 mg/l in 0,69 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka). Zoper oba sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V nedeljo je bila ugotovljena kršitev kurjenja bioloških odpadkov. Sledi predlog drugemu prekrškovnemu organu.

PP Litija

V petek so policisti obravnavali prometno nesrečo na parkirišču v Litiji, kjer je voznik osebnega vozila trčil v peško, ki je bila pri tem lažje telesno poškodovana. Zoper voznika vodijo postopek o prekršku.

Kršitev javnega reda v zasebnem prostoru, kjer zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Kršitev javnega reda v naselju Litija. Zoper kršitelja so bila uporabljena prisilna sredstva in odrejeno policijsko pridržanje, zdaj vodijo postopek o prekršku.

V soboto so v naselju Kresnice obravnavali prijavo suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Policisti o tem še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometno nesrečo z manjšo materialno škodo so policisti obravnavali v nedeljo. Samoudeležen je bil voznik osebnega vozila, ki je v preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,63 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Zaradi vožnje preblizu desnega roba je bil vozniku na kraju izdan plačilni nalog.

Policisti so zabeležili primer, ko je voznik z vozilom trčil v divjad, a so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

V nedeljo je v naselju Litija na parkirišču, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Policisti so ob izpolnjenih pogoji odstopili od ogleda.

Pri kontroli prometa na relaciji Litija – Ljubljana so policisti v nedeljo ustavili voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,03 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Trbovlje

V petek so bili policisti obveščeni o zaparkiranju parkirnega mesta v okolici zdravstvene ustanove, namenjenega invalidom. Na kraju policisti na nepravilno parkirano vozilo izdali obvestilo o prekršku.

Vlom v kletni prostor v stanovanjskem bloku, kjer je neznani storilec odtujil električni skiro, znamke Escort in lastnika oškodoval za okoli 550 evrov.

Prometno nesrečo z materialno škodo, kjer so policisti po preveritvi pogojev za udeležbo v cestnem prometu, udeleženki izdali obvestilo o odstopu od nadaljnjega ogleda.

Prijavo kršitve nočnega miru in počitka, kar so policisti zaznali tudi na samem kraju in kršitelju izdali plačilni nalog.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, kjer sta se udeleženca dogovorila pred prihodom policistov. Po preveritvi pogojev za udeležbo v cestnem prometu, udeležencema izdano obvestilo o odstopu od nadaljnjega ogleda.

Z glasno glasbo je v nedeljo občan motil okoliške prebivalce, ki so poklicali policiste. Glasno glasbo predvajano preko zvočnika so ugasnili šele ob prihodu policistov ki so kršitelju izrekli opozorilo.

V večernem času so pri kontroli prometa na območju Trbovelj ustavili voznika motornega kolesa. ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa ni bilo registrirano in obvezno zavarovano. Motor so zasegli, zoper njega bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Zagorje ob Savi


Zagorski policisti so v petek obravnavali kaznivo dejanje groženj. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Prometno nesrečo z materialno škodo na območju Izlak. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve 42.člena Zakona o pravilih cestnega prometa.

Prometno nesrečo z materialno škodo so imeli v delu na območju Zagorja. Policisti so udeležencem izdali obvestilo o odstopu od ogleda kraja prometne nesreče.

Uradni zaznamek bodo napisali tudi za prometno nesrečo z udeležbo divjadi na območju Trojan.

V soboto se je zgodilo kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari – poškodbo laka na vozilu. Policisti so sprejeli zapisnik in hkrati izjavo o umiku predloga za pregon.

Še ena prometna nesreča se je zgodila v Kisovcu. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve 45.člena in 105. člena Zakona o pravilih cestnega prometa.

Kršitev javnega reda in miru v Potoški vasi. Policisti so kršitelju izrekli opozorilo zaradi kršitve 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

V nedeljo so ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola 0.68 mg/l. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predloga na pristojno sodišče.

Kršitev javnega reda in miru v Zagorju z glasno glasbo. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog zaradi kršitve 8. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTO: Zgodilo se je točno to, kar so si želeli – obiskovalci so bili zelo presenečeni!

Gibalne predstave, plesni in pevski nastopi, koncerti, ulični performansi, delavnice, kulinarika in odlično predpoletno vzdušje so zaznamovali vse štiri dni hrastniških Rdečih revirjev. Mojca Ulaga,...
-- OGLAŠEVANJE --