23 C
Trbovlje
sobota, 25. septembra 2021
ZON.siAktualnoZgodba bralca: Namesto, da bi mu telefon plačali, so ga opeharili

Zgodba bralca: Namesto, da bi mu telefon plačali, so ga opeharili

»Zdelo se mi je sumljivo, pa sem vseeno rinil naprej,« malce jezen sam nase pripoveduje naš bralec, ki je na spletu prodajal rabljen telefon in so ga spletni prevaranti speljali tako daleč, da je napisal številko svoje kreditne kartice in namesto, da bi prodal telefon, so mu pobrali denar.

Kot poroča PU Ljubljana je takšnih prevar, ki so se zgodilo preko aplikacije Whatsaap, v zadnjem času več. Storilci se odzovejo na oglas za nek rabljen predmet, prodajalcu pošljejo sporočilo preko aplikacije. Prav tako se je zgodilo tudi našemu sogovorniku, ki ga je storilec ogovoril preko aplikacije in pričela sta se dogovarjati. Poslal mu je povezavo in ga prosil naj vpiše svojo bančno številko, da mu bodo nakazali denar na račun. Kartico skupaj z vsemi podatki pa so storilci zlorabili in opravili večje spletne nakupe.

Policija ob tem poziva vse, da so pri spletni prodajah in nakupih pozorni na prevare. Ne klikajte povezav, prilog ali slik, ki jih prejmete v nezahtevanih SMS sporočilih. Ne hitite. Vzemite si čas in preverite vse potrebno, preden se odzovete. Nikoli ne odgovarjajte na sporočilo SMS, ki zahteva vaš PIN, geslo za spletno banko ali kakršne koli druge varnostne poverilnice. Če menite, da ste morda odgovorili na lažno predstavljanje prek sporočila SMS in razkrili svoje bančne podrobnosti, se takoj obrnite na svojo banko. Če ste bili kljub previdnosti žrtev spletne prevare, to takoj prijavite na policijo.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč