25.1 C
Trbovlje
torek, 15. junija 2021
ZON.siAktualnoNajveč zaposlenih v Zagorju in še najboljše plače imajo

Največ zaposlenih v Zagorju in še najboljše plače imajo

Epidemijo smo solidno prebrodli, če sklepamo po podatkih zasavskega gospodarstva. “Zasavski podjetniki so edini v Sloveniji imeli rast neto podjetnikovega dohodka, glede na ostale regije pa smo v Zasavju imeli tudi manjši upad dobička in manj izgube” poroča Irena Murnc iz Ajpesa v Trbovljah. A še zdaleč ni vse tako rožnato …Predstavljamo podatke za podjetnike in družbe, ki imajo sedež v Zasavju. 

Kot rečeno so zasavske družbe rezultate poslabšale. Družbe so ustvarile 50.768 tisoč evrov čistega dobička in 11.523 tisoč evrov čiste izgube. Čisti dobiček se je v primerjavi z letom 2020 in 2019 zmanjšal za 12 odstotkov.

Zasavske družbe so imele v letu 2020 – 7.303 zaposlenih, odstotek manj kot leto prej. Prihodki so se zmanjšali za 3%, odhodki pa za odstotek. Zasavski podjetniki so zaposlovali 808 zaposlenih in prihodke zmanjšali za 4%, odhodke za 5%.

V letu 2020 je bilo med zasavskimi družbami velika večina mikro družb – 87% in 11% majhnih družb. Srednjih je bilo 17 le 5 družb v naših štirih občinah pa je velikih – Steklarna Hrastnik, Trgograd, Malgaj, Studio moderna in Eti. Najpomembnejši vpliv v Zasavju imajo še vedno družbe s področja predelovalnih dejavnosti, ki imajo tudi skoraj polovico vseh zaposlenih v regiji. Iz vrst podjetnikov izstopajo na področju gradbeništva, ki predstavlja petino vseh zasavskih podjetnikov.

Največ podjetij imajo v Trbovljah, največ podjetnikov pa v Litiji. Po prihodkih in zaposlenih pa prednjačijo Zagorjani …

Največ družb (35,7%) je imelo v letu 2020 sedež v Trbovljah, največ podjetnikov pa v Litiji (34,3%) medtem ko se z največ zaposlenih v zasavskih družbah in tudi pri podjetnikih lahko pohvalijo v Zagorju, kjer so glede na regijo ustvarili tudi največ skupnih prihodkov.

Zasavje je v letu 2020 imelo 1039 družb, 1258 podjetnikov in še 815 poslovnih subjektov, ki ne oddajajo letnih poročil (normirancev). Podatki se od leta 2019 niso bistveno spremenili.

Med slovensko povprečno plačo in zasavsko razlika VSE VEČJA

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Srebrni na tekmovanju mladih raziskovalcev

Dijakinji 4. letnika GESŠ Trbovlje, Elma Salihović in Ilhana Smajlović, sta se pod mentorstvom profesorja Aleksandra Medveša uspešno uvrstili v naslednji krog državnega tekmovanja...