-- OGLAŠEVANJE --

Nagradili so vsak pretečen krog

-- OGLAŠEVANJE --

Mlade in tudi najmlajše dandanes ni mačji kašelj spraviti proč od mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in računalnikov. Pa se vendarle da. V hrastniški Osnovni šoli narodnega heroja Rajka so denimo to storili tako, da so za učence včeraj pripravili dan namenjen teku.

Prireditev je potekala sicer drugo leto zapored, v sklopu projekta Zdrava šola, s takšnimi in podobnimi pa bodo nadaljevali tudi v prihodnje.

Med poukom aktivnosti za prekinjanje sedenja

Župan Miran Jerič in ravnateljica OŠ NHR Hrastnik Marina Kmet

Vrsta dejavnosti je na naši šoli sicer že med samim šolskim letom, med poukom. Redno prakticiramo na primer aktivnosti za prekinjanje sedenja. Učenci namreč v klopeh presedijo osem šolskih ur, zato dvakrat na dan naredijo nekaj vaj, da prekinjajo škodljivo sedenje opisuje ravnateljica Marina Kmet. Učence prav tako spodbujajo k pitju vode, uživanju sadja, zelenjave, v zadnjem času tudi mleka. V sodelovanju z Zdravstvenim domom Hrastnik pripravljajo tudi dejavnosti in delavnice glede prehrane, zdravja, stresa in podobno, še doda Kmetova.

Ves čas je nekdo tekel

Lansko leto so organizirali druženje z znanimi hrastniškimi športniki, ki so vodili posamezne skupine učencev na prireditvi, letos pa so se odločili za dan s tekom. Dopoldne so pripeljali vse razrede, popoldne pa so se pridružili tudi starši in hrastniška športna društva. Bistvo in cilj prireditve je namreč, da tek poteka neprekinjeno od 8. zjutraj do 18. ure zvečer. Tako je ves čas v tem času nekdo tekel, steza ni bila nikoli prazna doda prva dama hrastniške šole.

Učenci, na šoli jih je kar 660, so pozitivno presenetili z izkazanim navdušenjem. Tekli so namreč vsi, ponosno pove Kmetova, z izjemo tistih, ki so imeli zdravniško opravičilo.  »Največji uspeh je, da so vsi tekli z veseljem. Zamišljeno je bilo, da bi vsak učenec pretekel vsaj en krog. Kar nekaj pa jih je bilo takih, ki so naredili celo več kot deset krogov. K temu so bržkone pripomogle tudi štampiljke, ki so jih učenci dobili za vsak pretečen krog« še pove.

Kontrolorji na kontrolni točki so beležili tudi statistiko. Šteli so kroge, saj bodo po zaključku prireditve naredili izračun, koliko krogov oziroma kilometrov so skupno pretekli. Učencem so se na stezi pridružili tudi učitelji in ravnateljica. Glede na odziv bo tek organiziran tudi prihodnje leto, zraven pa bo še kakšna tematska aktivnost.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --