-0.8 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siŠportNagrada Katji Požun

Nagrada Katji Požun

Smučarska skakalka Katja Požun je slovenska prejemnica nagrade Mattea Baumgartna.

Gre za priznanje za športne talente v zimskih športih, ki najbolje združujejo vrhunske športne dosežke in uspešno šolanje.

Katja Požun, nekdanja dijakinja GESŠ Trbovlje, je že v času srednješolskega izobraževanja dokazala, kako uspešno združiti šolo in šport. Kljub napornim treningom, doseganju izjemnih rezultatov je bila vseskozi izjemno uspešna dijakinja!

Za športne in študijske uspeheKatja Požun1

Nagrado podeljuje italijanska družina Baumgarten vsako leto v spomin na preminulega sina, v sodelovanju z Mednarodno smučarsko zvezo (Fis), fundacijo Pro Valtellina in klubom Lions iz Bormia.

Med dobitniki tega priznanja je že upokojena finska alpska smučarka Tanja Poutiainen. Leta 2005 je nagrado prejela najuspešnejša slovenska alpska smučarka Tina Maze, leta 2012 je nagrada pripadla prav tako alpskemu smučarju Filipu Mlinšku, ki ga je leta 2013 nasledila še ena uspešna slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bi lahko za zapuščene živali poskrbeli v novem zasavskem zavetišču?

Župani so si enotni, da je potrebno iskati rešitve glede zapuščenih živali. Občine, ali celo natančneje odgovorna oseba občine je tudi denarno odgovorna, če...