0.2 C
Trbovlje
sreda, 6. decembra 2023
ZON.siAktualnoNadzorniki izbrali novega direktorja komunale, potrditi ga mora še občinski svet

Nadzorniki izbrali novega direktorja komunale, potrditi ga mora še občinski svet

Po tem, ko na prvem razpisu ni bil izbran noben kandidat, je Komunala Hrastnik iskanje vodstvenega z vnovičnim javnim razpisom ponovila. Prispele so štiri vloge, v nadaljnji postopek pa je bil uvrščen le en kandidat. So tokrat vendarle našli ustreznega?

Po besedah Bojana Klenovška, predsednika Nadzornega sveta Komunale Hrastnik, “je nadzorni svet končal s svojim delom glede izbora. Izbrali smo enega kandidata in našo odločitev poslali Občinskemu svetu Občine Hrastnik za namen pridobitve soglasja, po prejemu le-tega pa se bo začel postopek, povezan z zaposlitvijo oziroma imenovanjem na direktorsko mesto.”

O imenu javno še ne govorijo, neuradno pa smo izvedeli, da je za direktorsko mesto izbran Hrastničan Matej Kuhar, ki prihaja iz energetskih voda.

Med štirimi trije niso dokazali strokovne usposobljenosti, ena pritožba

Kot so narekovale določbe razpisa, namreč, da bodo obravnavane zgolj pravočasne, ustrezne in popolne vloge, je Nadzorni svet Komunale Hrastnik sklenil, da iz nabora štirih vlog v nadaljnjo fazo izbirnega postopka umestijo kandidate, ki so temu pogoju zadostili. Med njimi je bil takšen le eden. Ostali kandidati pa se zaradi nepopolne vloge z vidika izpolnjevanja pogoja glede zahtevanih delovnih in vodstvenih izkušenj torej niso uvrstili v nadaljnjo fazo izbirnega postopka za zasedbo prostega delovnega mesta. Klenovšek dodaja, da se je eden izmed kandidatov na to odločitev pritožil, a “se je pritožba izkazala za neutemeljeno, o čemer je bil kandidat tudi že pisno obveščen.”

Ker mora pred sprejemom odločitve o imenovanju direktorja Komunale Hrastnik nadzorni svet hrastniške komunale pridobiti tudi soglasje Občinskega sveta Občine Hrastnik, naslednja seja pa bo potekala 30. marca, je torej menjava direktorskega mesta na hrastniški komunali vse bližje dejanski realizaciji.

O IMENU IZBRANEGA KANDIDATA NADZORNI SVET KOMUNALE HRASTNIK IN OBČINA HRASTNIK ZAENKRAT ŠE MOLČITA.

Kdaj naj bi se zgodila kadrovska menjava v vrhu?

Na vprašanje, kdaj naj bi izbrani kandidat nastopil mandat, s katerim bo nasledil dozdajšnjo dolgoletno direktorico Nives Venko, Klenovšek odgovarja, da je glede na Odlok o ustanovitvi javnega podjetja Komunala Hrastnik d.o.o. možno v petih dneh po pridobitvi izdanega mnenja s strani hrastniškega občinskega sveta začeti postopek za zaposlitev, so pa v praksi lahko zadeve tudi nekoliko drugačne. “Čas začetka zaposlitve je odvisen od odpovednega roka pri zdajšnjem delodajalcu izbranega kandidata, ki pa lahko traja od enega do treh mesecev,” pravi prvi nadzornik hrastniške komunale ter v tej luči predvideva, da bi v najslabšem slučaju prišlo do nastopa zaposlitve čez približno dva meseca.

SORODNI ČLANKI:

Hrastniška komunala bo imela še en razpis za direktorja

Dva v vrsti za direktorja hrastniške komunale

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTO: Iz Dola je Miklavž odšel na veličasten sprevod v Zagorje

Miklavž se je najprej ustavil na Dolu pri Hrastniku, kjer so pripravili bazar, nato pa se je v spremljavi orkestra, bruhalcev ognja in množičnih...