-- OGLAŠEVANJE --

Nad zaledenela tla na svoj račun

Prebivalci nekaterih občin lahko na komunali dobijo nekaj kilogramov brezplačne soli za posipanje poledenelih tal v zimskih mesecih. V Zasavju te prakse ni!

-- OGLAŠEVANJE --

“V tej sezoni povpraševanja po soli za posip ni bilo, v preteklih letih pa. Vendar KSP Hrastnik soli za posip ne prodaja, niti je ne deli brezplačno občanom. Sol pa razdelimo na območju večstanovanjskih objektov, na funkcionalnih zemljiščih ali za podjetja,” pravi Ernest Gričar iz KSP Hrastnik in dodaja, da sol posipajo tudi delavci komunale, če jih pokličejo in so na območju.

Soli občanom ne delijo več

Tudi v Komunali Zagorje občanom ne delijo brezplačne soli za posip. ” Brezplačno sol je mogoče dobiti, vendar jo namenjamo predvsem za okolico blokov, stopnišč, za vrtce, šole in druge javne ustanove. Soli pa ne delimo za posipanje privatnih dvorišč,” je pojasnil Milan Fakin.

Tudi v Trbovljah ni nič drugače, po sol za posipanje morajo občani kar v trgovino. “Včasih, ko smo sol imeli shranjeno v vrečah, smo jo tudi delili občanom. Zdaj  uporabljamo drugačno tehnologijo, sol je tako v rinfuzi, v razsulu in se naklada na posipalce,” je povedal Tomislav Dolar iz Komunale Trbovlje.

SORODNI ČLANKI:

Smo pripravljeni na snežni metež?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --