-- OGLAŠEVANJE --

Smo pripravljeni na snežni metež?

Zima lahko vsak čas potrka na naša vrata. So zasavske snežne službe pripravljene na nepričakovano pošiljko snega?

-- OGLAŠEVANJE --

Glavne ceste bodo prevozne

Za prevoznost glavnih cest po zasavskih občinah, ki so po večini v državni lasti skrbi podjetje CGP iz Novega mesta. Marko Veršić nam je zatrdil, da so na zimo že pripravljeni. Material je na razpolago v obeh bazah v Litiji in Kisovcu, tudi opremo so pripravili.

V Trbovljah materiala za pol zime

pomladni sneg (7)Trboveljska komunala ima na zalogi 100 ton soli v granulatu, 150 kubičnih metrov mešanice soli in 200 kubičnih metrov peska. Takšna zaloga zadostuje za slabo polovico običajno hude zime, je pojasnil Tomislav Dolar s Komunale Trbovlje.

Hrastniške ekipe

Da so na morebitno nepričakovano pošiljko snega pripravljeni že sedaj, sta nam zagotovila Rok Mlakar iz družbe AGM Nemec in Nives Venko, direktorica KSP Hrastnik, ki skupaj izvajajo dela zimske službe v Hrastniku. Ekipe in avtomobili komunale so v pripravljenosti, razpored napisan. Na zalogi že imajo okrog 25 ton soli, je povedala Venkova, hkrati pa že zbirajo ponudbe za nova naročila. Še dodatnih 150 ton soli in 500 kubikov peska je na zalogi v silosih podjetja AGM Nemec, kjer je pripravljenih tudi 12 ekip (okoli 60 ljudi) in 13 vozil namenjenih zimski službi.

Na razpolago 30 enot

Komunala Zagorje3Tudi v Zagorju naj jih sneg ne bi presenetil. Po potrebi se bodo sklicale plužne in posipne enote. Teh je vseh skupaj, vključno s podizvajalci, v občini Zagorje ob Savi kar 30. Tudi zaloge materiala, tako peska, kot soli, so že pripravljene, nam je zatrdil Sandi Grčar, direktor Komunale Zagorje.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Napihal čez 1 mg/l in kar na licu mesta ostal brez izpita

Policisti so minuli vikend na območju Zasavja poleg rednih nalog obravnavali še: PP Hrastnik V petek je bila občanu zasežena zelena rjava posušena rastlina (sum konoplja)...
-- OGLAŠEVANJE --