9.6 C
Trbovlje
sobota, 24. februarja 2024
ZON.siAktualnoNa voljo denar za lovce!

Na voljo denar za lovce!

Občina Trbovlje je objavila javni razpis za sofinanciranje aktivnosti trajnostnega gospodarjenja z divjadjo v občini Trbovlje za leto 2022. Sedaj je priložnost, da lovske družine na tem območju pridejo do kakšnega dodatnega evra za izvajanje njim ljube dejavnosti.

Kdo se lahko prijavi in k čemu je zavezan?

Glede na podatke javnega razpisa mora biti vlagatelj registriran kot lovska družina, ta pa imeti sklenjeno veljavno koncesijsko pogodbo za trajnostno gospodarjenje z divjadjo in sicer za lovišče, ki se nahaja na območju trboveljske občine.

Predmet razpisa oziroma ukrepi, ki jih morajo vlagatelji po uspešno rešenih vlogah izvajati, so ohranjanje in vzdrževanje gozdnih jas, grmišč in logov, nakup in sadnja plodonosnih grmovnih in drevesnih vrst, krmiljenje divjadi ter tudi postavitev gnezdilnic ter prež in izvajanje čistilnih akcij ter ozaveščanje otrok o pravilnem odnosu do divjadi in obnašanju v gozdu.

Vloga z vsemi zahtevanimi dokazili in prilogami mora na uradni e-naslov Občine Trbovlje prispeti do 4. novembra do 10. ure. Podobnosti javnega razpisa so zainteresiranim na voljo tukaj.

SORODNI ČLANKI:

V zasavskih gozdovih primerki medveda, gamsi, mufloni, tudi šakali …

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V spletni goljufiji oškodovana za več 1000 evrov

V minulem tednu so policisti na območju Zasavja, poleg rednih nalog, obravnavali še: PP Hrastnik Prijavo kaznivega dejanja v ponedeljek. Neznani storilec je poškodoval vetrobransko steklo...