2.5 C
Trbovlje
sreda, 30. novembra 2022
ZON.siAktualnoNa Speculumu tudi blagovna znamka Made in Trbovlje

Na Speculumu tudi blagovna znamka Made in Trbovlje

Še teden dni do spektakularnega festivala, ki je vsako leto v Trbovlje pripeljal množice vedoželjnih obiskovalcev. Speculum Artium 2020 bo tokrat med vsebino vključil tudi avtorski projekt organizatorja in izpostavil blagovno znamko Made in Trbovlje. Robotka Eva pa bo obiskovalce prepoznala kar s programom za prepoznavo obraza.

Program in vsebine bodo prilagojene situaciji. Mnogo lažje bi bilo za nas, če bi kar vse preselili na splet ali celo odpovedali, pove naš sogovornik Bogdan Šteh, ki pa ne pristaja na lažjo pot: »Stvari smo zastavili tako, da bo izkušnja obiskovalca kar najboljša« pa čeprav to pomeni več ovir in več dela. Trboveljčani so odločni, da nikogar ne bodo razočarali. »So takšni, ki so del festivala že deset let ali več. In smo jih z vsakoletnim nadgrajevanjem pripravili, da od nas veliko pričakujejo«. Dolga leta so gradili s kvalitetno vsebino, neverjetnimi postavitvami in projekti – preveč, da bi to izpustili iz rok.

Noro, si lahko predstavljate, da pilot upravlja letalo zgolj z mislimi?

Trboveljski laboratorij, ki bo predstavil svoje nore projekte – od slikanja z mislimi, kar smo lahko že videli tudi na našem portalu, produkt bistrih zasavskih glav pa bo tudi upravljanje letalske simulacije z mislimi. Noro, si lahko predstavljate, da pilot upravlja letalo zgolj z mislimi? Obiskovalce bo pozdravila robotka Eva, ki s programom za prepoznavanje obrazov poišče, kdo si ti. Trboveljčani bodo na samem festivalu predstavili tudi produkte, ki imajo skupni imenovalec – blagovno znamko Made in Trbovlje. Recimo udoben stol, namenjen simulatorju letenja, ki ga upravljaš z mislimi, pa 360 stopinjski video vzpona na trboveljski dimnik Vertigo Bird.

Organizatorji so pripravili pravi mojstrski načrt gibanja po stavbi v času festivala. »Pripravljeni smo na najslabše, upamo na najboljše« pravi Šteh, ki vsakodnevno spremlja ukrepe in zahteve, da bi uspeli izpeljati festival v čim boljši in seveda najbolj varni obliki za vse udeležence.

Žolne bodo nameščene po Trbovljah

Med vikendom se bodo lotili postavljanja inštalacij umetnikov, ki so običajno prišli iz vseh koncev sveta. Tokrat upajo vsaj na tiste iz Evrope. Lokacija Speculum Artiuma bo letos le ena, torej Delavski dom. Prijetno doživetje za sprehajalce pa bo umetnina Žolne, ta bo nameščena na več lokacijah po mestu in se bo prestavljala iz enega dela, na drugega.

Še ena zanimivost bo zabavala tiste, ki bodo del festivala. S pomočjo aplikacije, bodo Laibachovi plakati, oživeli na vaših telefonih.

Vsekakor bodo del vsebine prestavili na splet. Kar bi storili že tako ali tako, le ne v tako velikem obsegu kot sedaj. Večji del vsebine Digital Bigscreena bo dostopna in mogoča z ogledom preko spleta. Vsem, ki bi si radi ogledali vsebine velikega platna kar iz domačega naslonjača, predlagajo da spremljate njihovo spletno stran, kjer bodo ves čas sveže informacije, kdaj in kaj najdete kje.

In našteli smo le peščico norih in neverjetnih dogodivščin, ki jih bo omogočal obisk Speculuma – v živo ali preko ekranov. Več še sledi, tudi na našem portalu.

Drugače kot, da spremljate spletno stran Speculum Artium ne bo šlo. Situacija se namreč iz dneva v dan spreminja in temu se prilagajajo tudi pripravljalci največjega novomedijskega festivala daleč naokoli.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Mala “tovarna”, kjer uporabniki VDC-ja ročno izdelujejo čudovita darila

V Zagorju, tam na robu mesta, v prijetnem centru imajo tudi svojo malo "tovarno". Tam uporabniki VDC-ja ročno izdelujejo unikatne izdelke, ki so uporabni,...
X