-- OGLAŠEVANJE --

Na šoli urejate le prijavo na kosilo

-- OGLAŠEVANJE --

V prispevku ‘Brezplačno kosilo od 1. februarja’ je prišlo do napačnega razumevanja. Na CSD Trbovlje so namreč zapisali, da vlog za subvencijo kosila v večini več ne rešujejo na CSD, ampak šole same razvrstijo otroke v dohodkovni razred na podlagi izdanih odločb o otroškem dodatku in državni štipendiji.

Šole ne razvrščajo otrok v dohodkovne razrede

Katarina Pajer Povh

Na osnovnih šolah pa so nam pojasnili, da šole ne razvrščajo otrok v dohodkovne razrede in nimajo dostopa do tovrstnih podatkov. “V centralnem registru vidimo le to, ali ima učenec subvencijo, in to šele, ko starši otroka prijavijo na kosilo. Šole nismo upravičene do vpogleda do drugih podatkov,” pravi ravnateljica OŠ Tončke Čeč Katarina Pajer Povh.

To potrjuje tudi pedagoginja Katjuša Kovačič iz OŠ Ivana Skvarče Zagorje: “podatke o upravičenih do subvencije do malice in kosila pridobimo iz centralne evidence. Prej so bile subvencije za kosilo 40, 70 ali 100 %, po novem bodo vsi, katerih povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 36 % neto slovenske povprečne plače, upravičeni do brezplačnega kosila.”

Napačna interpretacija besedila

Rok Zupanc

Da je šlo v tem primeru za napačno interpretacijo besedila, da “šole same razvrstijo v dohodkovni razred” odgovarja direktor Centra za socialno delo Trbovlje Rok Zupanc“šole na podlagi dohodka družinskega člana, ugotovljenega v odločbi CSD za otroški dodatek ali državno štipendijo, preko sistema CEUVIZ, ugotovijo upravičenost do subvencije kosila. Če družina ne razpolaga z odločbo o otroškem dodatku ali državni štipendiji, na CSD vloži vlogo za subvencijo kosila in center izda odločbo.”

SORODNI ČLANKI:

Brezplačno kosilo od 1. februarja

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Gasilci so se sami “lotili” evropskih projektov, s katerimi posodabljajo svoje prostore in opremo

Kar sami so pripravili projekt, se javili na razpis za evropska sredstva in z njimi postavili sončno elektrarno na streho ter prenovili prostore. Gasilski...
-- OGLAŠEVANJE --