22.5 C
Trbovlje
četrtek, 16. septembra 2021
ZON.siAktualnoNa radeškem mostu vzdihljajev shrani spomin in uresniči željo

Na radeškem mostu vzdihljajev shrani spomin in uresniči željo

Most čez Sopoto je lani dobil novo ograjo in cvetlična korita, letos pa posebno konstrukcijo, ki bo zadržala spomine in pomagala pri uresničevanju želja.
Polkrožni peš most čez Sopoto v Radečah, ki mu domačini ljubiteljsko pravijo tudi »most vzdihljajev« je nedavno tega pridobil novo vsebino. Most, ki povezuje glavno cesto skozi Radeče s parkom pred občinsko stavbo, je že v lanskem letu dobil novo ograjo, saj je bila prejšnja dotrajana. Sanirali so tudi posamezne dele ograje in na most postavili cvetličana korita. Pred mesecem dni pa so na radeški most vzdihljajev dodali še posebno konstukcijo, ki omogoča mimoidočim, da na tem mestu obesijo ključavnico in s tem zaklenejo svoje želje ali ostale obljube. Napis na mostu pravi: »Tukaj se shranijo spomini in začnejo izpolnjevati želje«. Namen je širjenje lepih želja in optimizma nasploh, kar je še kako pomembno v teh izzivov polnih časih.

Prvo ključavnico je obesil župan Tomaž Režun, ki svoje želje sicer ni izdal, je pa zagotovil, da gre za nekaj lepega. “Vsak nosi v sebi kakšno željo, tudi sebi in svojim najbližjim privošči kaj dobrega in lepega in s to gesto, ki jo imajo sicer tudi že nekatera druga slovenska mesta, želimo sporočiti: ohranimo optimizem in poskušajmo morda tudi na ta način ujeti trenutek prijetnega razpoloženja.”

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Regija bogatejša za novo napravo za novorojenčke

Danes dopoldan je v Splošni bolnišnici Trbovlje potekala krajša slovesnost ob predaji najnovejše naprave za fototerapijo novorojenčkov, ki jo je v okviru projekta T-2 ♥...