-1 C
Trbovlje
četrtek, 30. novembra 2023
ZON.siAktualnoNa poti do sanj

Na poti do sanj

Mešani pevski zbor Gimnazije Litija je zadnje dni z mislimi pri udeležbi na mednarodnem tekmovanju pevskih zborov Festa musical Olomouc na Češkem.

Glasbena nostalgija

“Prav iz tega razloga bodo veseli vsakega prostovoljnega prispevka, še posebej pa udeležbe obiskovalcev, ki bodo lahko uživali ob nastopu mladih in obujali spomine ob znanih melodijah,” pove ravnateljica  Vida Poglajen.

Koncert z naslovom Glasbena nostalgija bo potekal jutri, 27. januarja, ob 19. uri v Delavskem domu Zagorje. Vstopnine ni, je pa, kot že rečeno, dobrodošel vsak prostovoljni prispevek.

Že v dopoldanskem času bo pevski zbor nastopil pred učenci OŠ Ivana Skvarče in OŠ Toneta Okrogarja iz Zagorja ter pred učenci OŠ Ivana Kavčiča iz Izlak.

Gimnazijada

Mešani pevski zbor Gimnazije Litija je bil ustanovljen že leta 1999. V letošnjem šolskem letu je vanj vključenih 40 dijakov in dijakinj, od maja 2015 pa jih vodi zborovodja Blaž Rojko.

Kot posebnost se na litijski gimnaziji lahko pohvalijo še s pevsko gimnazijado. Gre za koncerte srednješolskih zborov iz vse Slovenije in tudi zamejstva, ki jih organizirajo že dolgih deset let.

Fotogalerija:

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Čeprav ni posluha prevoznika, župan vztraja pri avtobusni liniji »čez hrib«

»To kar že celo leto obljubljamo, bo. Očitno smo divjina, Afrika, ki avtobusnega prevoznika niti ne zanima. Bomo pa sami.« Tako je začel župan...