14.7 C
Trbovlje
ponedeljek, 18. oktobra 2021
ZON.siAktualnoNa poštah kmalu čisto nove zasavske razglednice

Na poštah kmalu čisto nove zasavske razglednice

Na zasavskih poštah se bodo kmalu našle v prodaji nove razglednice iz Zasavja, ki jih je pripravilo in izdalo Turistično društvo Ruardi Zagorje s podporo Občine Zagorje.

Sodobna tehnologija je povzročila, da so osebna pisma in razglednice vse manj v uporabi. Nekateri pa vseeno pogrešajo tovrstno komunikacijo in se z nostalgijo spominjajo časov, ko so bile poštarske torbe, še posebno ob praznikih in času počitnic, nabito polne.

Glede na to, da je v Zasavju precej novega, so se v TD Ruardi odločili, da izdajo razglednice z bolj aktualno vsebino. Društvo deluje predvsem v Zagorju, zato sta dve razglednici zagorski. Prva predstavlja kolaž slik Zagorje iz zraka, spomenik Ladku Korošcu ter japonske češnje v cvetu. Druga Čemšeniško planino iz zraka, tretja razglednica je zasavska: Prometej , Rudarski muzej v Kisovcu in Vila de Seppi v Hrastniku. Na četrto se je prikradel jamski škrat Perkmandelc.

»Naše društvo s posebno pozornostjo spremlja razvoj turizma v Zasavju in Sloveniji. Menimo, da je nujno, da gremo na področju turizma, tudi mi v Zasavju v korak s časom. S tem v zvezi naše društvo že aktivno sodeluje s številnimi društvi v Zagorju, Zasavju pa tudi Sloveniji. Tudi razglednice spadajo v turistično ponudbo naših krajev, saj promovirajo in pošiljajo sporočilo na vse strani,« je prepričan Janez Lipec, ki je dal pobudo za pripravo razglednic.

FOTO: Že 10-tič skočili čez kožo

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Druga akcija: kri komunalcev za soljudi

Zaposleni na Komunali Trbovlje so že drugič združili moči v skrbi za sočloveka – leta 2019 se jih je kar 17 pridružilo skupni krvodajalski...