13.6 C
Trbovlje
četrtek, 23. septembra 2021
ZON.siAktualnoNa otroškem igrišču nabrali za dve vrečki "čikov" in smeti

Na otroškem igrišču nabrali za dve vrečki “čikov” in smeti

Dve vrečki “čikov” in ostalih smeti – nabor nepotrebnih stvari na zagorskem otroškem igrišču pri Tržnici.

Prijazni dekleti Eva in Lana sta vzeli v roke vrečko in v nekaj minutah očistili igrišče. Mamica Barbara Maurer je bila nad idejo tako navdušena, da se je odločila da k dejanju povabi še druge. Obenem pa s prstom pokaže na “packe”, ki mečejo smeti vsepovsod.

Vsak gre prej ali slej mimo igrišča

Barbara Maurer

Barbara je ustanovila FB skupino 5 minut – očistimo zagorska igrišča (povezava TUKAJ), v kateri vabi vse občane, da se pri pobiranju smeti pridružijo. “Vsak gre prej ali slej mimo igrišča in že v nekaj minutah lahko narediš veliko” je prepričana Zagorjanka. Da bi informacija dosegla čim več ljudi, njeno dobro idejo širimo tudi mi in prav nič ne bo narobe če bo akcija postala vsezasavska.

Pobereš takrat, ko imaš čas

Torej, ne gre za organizirano čistilno akcijo, v kateri bi se dobili ob določeni uri in se odpravili na delo. Vsak čisti takrat, ko ima čas, pravi simpatična mamica, ki verjame, da bodo mamice vsakemu pobiralcu odstopile tudi kakšen osvežilni robček, da si po prijemanju smeti očistijo roke.

V imenu portala ZON.si pa lahko še zapišemo, da je naša želja ta, da tovrstne akcije sploh ne bodo potrebne, saj bodo občani svoje smeti metali v primerne zabojnike ali koše, ki jih nikakor ni malo. Svojo akcijo pa le fotografirajte in objavite v skupini, s tem pa spodbudite še ostale!

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

V Steklarni Hrastnik iščejo novo moč

V hrastniškem podjetju s 160-letno tradicijo so objavili potrebo po dodatni delovni sili. Iščejo namreč samostojnega strokovnega sodelavca (m/ž) v špediciji. Steklarna Hrastnik ponuja...