16.6 C
Trbovlje
nedelja, 26. junija 2022
ZON.si1+1=2Na oder premierno stopajo mladi trboveljski gledališčniki

Na oder premierno stopajo mladi trboveljski gledališčniki

Da ne napolnijo dvorane le s Štilčki, so v petek znova dokazali v Mladinskem gledališču Svoboda Trbovlje. Po večmesečnem delu je namreč premierno na oder stopil igralski podmladek s predstavo Hop v pravljico. Jutri ob 19. uri pa v Domu svobode sledi še premierna izvedba otroške igre Zverinice iz Rezije. 

Petkova premiera je Dom svobode napolnila do zadnjega kotička.

Amaterski gledališčniki so mlade v svoje vrste povabili na začetku šolskega leta. Odziv je bil tolikšen, da zdaj delujeta dve novi otroški gledališki skupini, vsaka ima ducat članov. Eno vodi Ana Hribšek, drugo Tjaša Šuligoj, obe pa pravita, da mladi igralci vsak teden z veseljem prihajajo na vaje v Svobodo. In to potrjujejo tudi navihani otroci, ki smo jih ujeli med vajo za predstavo Zverinice iz Rezije. 

Vestno upoštevajo napotke pri igri in se pri tem zabavajo

Jutri sledi še premiera Zverinic iz Rezije.

Prav nič užaljeni ali naveličani so vedno znova ponavljali posamezen kader pravljice, pilili kretnje, ki bolj doživeto urpizorijo njihove vrstice, in nasmejano spremljali komentarje mentorice Ane. “Zabavno je hoditi na vaje, čeprav imam nekaj treme pred nastopom,” je povedala mlada igralka Zehra, njena kolegica Ella pa je zagotovila, da so mentorji v Mladinskem gledališču Svoboda bolj zabavni kot pa strogi. 

Prva ekipa je dvorano v Domu svobode do zadnjega kotička napolnila že na petkovi premieri, da so morali dodatno prinesti še nekaj stolov, jutri jih čaka še ena premiera, tokrat otroška igra Zverinice iz Rezije, ki temelji na ljudski pripovedki o dogodivščinah zverinic – zvitih botrah lisičicah, navihanih polžkih, pogumnem botru medvedu, prijaznem volku, pridnih rusicah, strahopetnem zajčku, poskočnem Skaklju in neusmiljenih Grdinicah.

Vstopnica za otroke do 14. leta stane 2,5 evra, za odrasle pa 5 evrov, kupiti pa jih bo mogoče pred predstavo na blagajni Doma svobode.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Z nepozabno premiero goŠTILne napovedali aktivno leto

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Ulična razstava, tokrat v čast Sagor-ju (poznate ime?)

Občina Zagorje ob Savi je v mestnem središču popestrila kulturno ponudbo, saj je ob glavni cesti med krožiščem in Sparom postavila panoje za ulično...
X