22.7 C
Trbovlje
petek, 24. septembra 2021
ZON.siAktualnoNa območju Zagorja številna sanacijska dela

Na območju Zagorja številna sanacijska dela

Čas je za sanacijo po številnih naravnih nesrečah, v katerih je prišlo do poškodovanja infrastrukture. 

Tako se nadaljuje 2. faza sanacije javne poti Medija-Plavišnik-Borje in del na vodotoku, v vrednosti 300.000 evrov. Dela opravlja družba NG Nizke gradnje iz Novega mesta. Med drugim bodo uredili odvodnjavanje in položili nov asfalt. Dela bodo potekala vse do poletja prihodnje leto. Občina bo za naložbo dobila 220.000 evrov z okoljskega ministrstva 80 tisočakov pa bo prispevala iz občinskega proračuna.

Prav tako se nadaljuje sanacija plazu Pušave na lokalni cesti Spodnje Izlake-Pušave. Plaz se je sprožil v letu 2019, Občina Zagorje ob Savi pa za sanacijo še ni pridobila sklepa o sofinanciranju države, zato bo 180.000 evrov zagotovila sama. Dela, s katerimi bodo zagotovili prevoznost ceste in jih prav tako opravlja podjetje NG Nizke gradnje se bodo zaključila poleti 2021.

Lansko poletno neurje je poškodovalo tudi lokalno cesto Žvarulje-Medija, kjer bodo delavci uredili odvodnjavanje in položili nov asfalt, dela pa bodo prav tako končana do poletja 2021. Vrednost naložbe znaša 350.000 evrov, od tega naj bi 240.000 evrov prispeval Sektor za zmanjševanje naravnih nesreč MOP, 110.000 evrov pa Občina Zagorje ob Savi.

Ob sanaciji plazu Mosar na lokalni cesti Kolovrat-Orehovica je izvajalec del AGM Nemec uredil odvodnjavanje, na cesti položil nov asfalt in postavil mikropilote. Naložba je vredna 60.000 evrov, 50.000 evrov bo Občina pridobila iz Sektorja za zmanjševanje naravnih nesreč, preostanek bo prispevala iz proračuna. Dela bodo končana novembra letos.

Ta mesec pa bodo zaključili še gradnjo javnega vodovoda Izlake, odsek Podlipovica-Gladež.  Delavci podjetja EVJ iz Kisovca gradijo krožni povezovalni cevovod javnega vodovoda Izlake – visoka cona. Naložba je vredna 40.000 evrov, v celoti jo bodo plačali iz občinskega proračuna.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

So drugačni – pa kaj potem! Vsak je dragocen diamant …

Z naraščanjem življenjske dobe narašča tudi število obolelih ljudi za demenco. Alzheimerjeva bolezen je najpogostejši vzrok demence, ki se začne neopazno in postopoma napreduje. Včeraj...

Funk Fu z novim singlom Skica

Pokopališke poti do nove podobe

Obvestilo o POPOLNI zapori parkirišč