-- OGLAŠEVANJE --

Na Keršičevi kmalu omejitev 30 km/h in sprememba prometnega režima

-- OGLAŠEVANJE --

Prebivalci v bližini Keršičeve ceste, natančneje ob “Mali Keršičevi” so izrazili željo, naj se sprejme določene ukrepe, da se bo na tem območju zagotovila večja varnost v cestnem prometu. Cesta je namreč široka le tri metre, primernih površin za pešce pa ni. Povrh vsega gre za eno izmed šolskih poti proti OŠ Tončke Čeč Trbovlje, kar je bil še razlog več k težnji, da je nekaj vendarle potrebno ukreniti.

Občina Trbovlje je v sodelovanju s Svetom za preventivo v cestnem prometu izvedla ustno obravnavo, združeno z ogledom problematičnega stanja na licu mesta. Prometna komisija je v sodelovanju z Občino Trbovlje ob tem predlagala vzpostavitev enosmernega prometa in zaris talnih označb (pasu za pešce), dan pa je bil tudi predlog, naj se tu vzpostavi posebna cona – t.i. CONA 30, ki dovoljuje najvišjo možno hitrost vožnje 30 km/h.

Na Občini so izdelali analizo ter posledično uvedbo enosmernega prometnega režima, takega so prepoznali kot smiselnega od Keršičeve proti Partizanski cesti v skupni dolžini 200 metrov.

3000 evrov investicije za večjo varnost (tudi ali predvsem šolske poti OŠ Tončke Čeč)

Tudi v Načrtu šolskih poti OŠ Tončke Čeč Trbovlje je družba S-Tec (pripravljalec Načrta) že junija letos za manj prometno ulico s preozkim voziščem in brez površin za pešce, kamor spada “Mala Keršičeva”, v duhu izboljšanja varnosti predvidela tri ukrepe: consko omejitev hitrosti, zaris modre površine za pešce ali minimalna označitev območja za pešce (piktogram stopal) ter spremembo prometne ureditve iz dvosmerne v enosmerno – slednjega je potrdil tudi Svet Krajevne skupnosti Fric Keršič. 

Strošek izrisa talnih označb so na Občini Trbovlje ocenili na 500 evrov, petkrat bolj zajeten finančni zalogaj pa bo postavitev drogov in prometnih znakov s predhodnimi gradbenimi deli (postavitvijo temeljev). Sredstva so že zagotovljena iz Proračuna Občine Trbovlje za leto 2022.

Odredba o spremembi prometne ureditve bo začela veljati s 1. majem prihodnje leto.

SORODNI ČLANKI:

Nova cona 30 v Trbovljah

 

 

 

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --