15.9 C
Trbovlje
ponedeljek, 26. septembra 2022
ZON.siAktualnoNa Izlakah v zapiranju rdeče cone, kmalu na stare tire

Na Izlakah v zapiranju rdeče cone, kmalu na stare tire

“Ponovno se oglašamo z dobrimi novicami, ki nam vlivajo optimizem” sporočajo z DSO Izlake, kjer tudi na včerajšnjem testiranju nihče od zaposlenih in stanovalcev ni bil pozitiven.
Trenutno je v rdeči coni doma nastanjen le en stanovalec, eden pa se zdravi v bolnišnici. Do naslednjega tedna bodo rdečo cono v domu zaprli in stanovalci se bodo lahko vrnili v svoje sobe.
Prav tako nadaljujejo s cepljenjem in jutri bodo z drugim odmerkom cepiva cepljeni stanovalci, ki covida še niso preboleli, zato se v domu že dogovarjajo kakšne bodo spremembe v vsakodnevnem življenju stanovalcev. Na kakšen način se bodo lotili sproščanja ukrepov tudi v izlaškem domu, bodo pojasnili v naslednjem tednu, računajo pa da bi se normalno stanje pričelo s 1. februarjem. Takrat bo namreč pri stanovalcih, ki okužbe še niso preboleli in so se cepili, vzpostavljena imunost, ki jo predvideva proizvajalec cepiva.
Po dolgem času vzpodbudne novice v domu navdušeno pozdravljajo: “Veseli smo, da se epidemiološka slika popravlja tako v domu, kot tudi v lokalni skupnosti. To nam daje novo motivacijo, saj se bo tudi v domu življenje počasi vrnilo v stare tirnice.”
- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Trboveljski policisti v soboto, zaradi alkohola, pobrali 3 vozniška dovoljenja

Policisti v Zasavju so v minulem vikendu poleg rednih nalog obravnavali še: PP Zagorje ob Savi: - v petek so obravnavali prometno nesrečo z manjšo materialno...
X