6.8 C
Trbovlje
sobota, 8. maja 2021
ZON.siAktualnoNa Izlakah v zapiranju rdeče cone, kmalu na stare tire

Na Izlakah v zapiranju rdeče cone, kmalu na stare tire

“Ponovno se oglašamo z dobrimi novicami, ki nam vlivajo optimizem” sporočajo z DSO Izlake, kjer tudi na včerajšnjem testiranju nihče od zaposlenih in stanovalcev ni bil pozitiven.
Trenutno je v rdeči coni doma nastanjen le en stanovalec, eden pa se zdravi v bolnišnici. Do naslednjega tedna bodo rdečo cono v domu zaprli in stanovalci se bodo lahko vrnili v svoje sobe.
Prav tako nadaljujejo s cepljenjem in jutri bodo z drugim odmerkom cepiva cepljeni stanovalci, ki covida še niso preboleli, zato se v domu že dogovarjajo kakšne bodo spremembe v vsakodnevnem življenju stanovalcev. Na kakšen način se bodo lotili sproščanja ukrepov tudi v izlaškem domu, bodo pojasnili v naslednjem tednu, računajo pa da bi se normalno stanje pričelo s 1. februarjem. Takrat bo namreč pri stanovalcih, ki okužbe še niso preboleli in so se cepili, vzpostavljena imunost, ki jo predvideva proizvajalec cepiva.
Po dolgem času vzpodbudne novice v domu navdušeno pozdravljajo: “Veseli smo, da se epidemiološka slika popravlja tako v domu, kot tudi v lokalni skupnosti. To nam daje novo motivacijo, saj se bo tudi v domu življenje počasi vrnilo v stare tirnice.”
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Zaprta zasavska zaradi plazu, podrto drevje, ogroženi stanovanjski objekti

Zaradi močnega deževja so danes gasilci intervenirali v vseh zasavskih občinah, in še vedno na terenu odstranjujejo posledice. Trenutno je zaradi zemeljskega plazu zaprta...