28.4 C
Trbovlje
nedelja, 25. julija 2021
ZON.siAktualnoNa Izlakah v zapiranju rdeče cone, kmalu na stare tire

Na Izlakah v zapiranju rdeče cone, kmalu na stare tire

“Ponovno se oglašamo z dobrimi novicami, ki nam vlivajo optimizem” sporočajo z DSO Izlake, kjer tudi na včerajšnjem testiranju nihče od zaposlenih in stanovalcev ni bil pozitiven.
Trenutno je v rdeči coni doma nastanjen le en stanovalec, eden pa se zdravi v bolnišnici. Do naslednjega tedna bodo rdečo cono v domu zaprli in stanovalci se bodo lahko vrnili v svoje sobe.
Prav tako nadaljujejo s cepljenjem in jutri bodo z drugim odmerkom cepiva cepljeni stanovalci, ki covida še niso preboleli, zato se v domu že dogovarjajo kakšne bodo spremembe v vsakodnevnem življenju stanovalcev. Na kakšen način se bodo lotili sproščanja ukrepov tudi v izlaškem domu, bodo pojasnili v naslednjem tednu, računajo pa da bi se normalno stanje pričelo s 1. februarjem. Takrat bo namreč pri stanovalcih, ki okužbe še niso preboleli in so se cepili, vzpostavljena imunost, ki jo predvideva proizvajalec cepiva.
Po dolgem času vzpodbudne novice v domu navdušeno pozdravljajo: “Veseli smo, da se epidemiološka slika popravlja tako v domu, kot tudi v lokalni skupnosti. To nam daje novo motivacijo, saj se bo tudi v domu življenje počasi vrnilo v stare tirnice.”
- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...