-- OGLAŠEVANJE --

Na INFO dneve v SŠ Zagorje: Zelo iskani poklici, mednarodno sodelovanje in veliko priložnosti za štipendije

-- OGLAŠEVANJE --

Poklici, ki so zelo iskani in zaposljivi. Dobre priložnosti za štipendije.

V Srednji šoli Zagorje so razvili kakovostno ponudbo različnih izobraževalnih programov s področja zdravstva, gostinstva, turizma, trgovine, storitvenih dejavnosti za mladino in odrasle. Izobražujejo za poklice, ki so iskani in zaposljivi. Dijaki, ki se bodo vpisali v 1. letnik programa gastronomske in hotelske storitve, bodo lahko pridobili štipendijo za deficitarne poklice za celotno obdobje izobraževanja, dijaki v programih zdravstvena nega in trgovec pa lahko pridobijo tudi kadrovsko štipendijo pri različnih zaposlovalcih.

»V Srednji šoli Zagorje izobražujemo za pestro paleto poklicev, ki so v današnjem času zelo iskani. Verjamem, da je naša šola ustanova, v katero dijaki radi prihajajo, se z zanimanjem učijo in razvijajo svoje potenciale. V naši šoli vas bomo vodili skozi pridobivanje znanja, vam pomagali odgovoriti na vprašanja, vas spremljali na poti vašega dozorevanja, spodbujali vaše sanje in pomagali uresničiti vaše cilje. Dobrodošli v Srednji šoli Zagorje!« Vse bodoče dijake pozdravlja ravnateljica Aljaša Urbanija.

 

KLIK na VIDEO o mednarodnih potovanjih dijakov –>

Dijakom omogočajo vključitev v raznovrstne projekte. Sodelujejo lahko na raznolikih tekmovanjih, sejmih ali se preizkusijo v projektnem raziskovalnem delu. Aktivnosti v Ekošoli, Zdravi šoli, Mepiju, in v Šoli ambasadorki Evropskega parlamenta dijakom omogočajo, da si širijo obzorja, krepijo ustvarjalnost in medosebne odnose, v sodelovanju z lokalno skupnostjo pa lahko pokažejo svoje strokovno znanje in čut za druge.

Vabimo vas, da obiščete šolsko spletno stran www.sszagorje.si, kjer smo za vas zbrali še več informacij o šoli, in predstavitve na informativnem dnevu, ki bodo potekale v petek, 17. 2. 2023, ob 9. in 15. uri, ter v soboto, 18. 2. 2023, ob 9. uri v Srednji šoli Zagorje.

ERASMUS+ BOGATI ŽIVLJENJA – ŠIRI OBZORJA

Srednja šola Zagorje se najlažje opiše s svojim sloganom ŠOLA DANES – ZA JUTRI, kar pomeni, da v današnjem trenutku oblikujemo svojo prihodnost, so prepričani na zagorski šoli, kjer je ena pomembnejših stvari odprtost v svet. »V naši šoli že več kot 20 let sledimo temu in dijakom omogočamo, da spoznajo poklicno okolje izven meja domovine,« pove šolska koordinatorica za mednarodno področje Maruša Kolar.

Smo šola, ki je, glede mednarodnih izmenjav, med vodilnimi v slovenskem merilu. Pohvalijo se lahko, da so dijakom omogočili opravljanje praktičnega usposabljanja pri delodajalcih v tujini: Belgija, Danska, Velika Britanija, Češka, Avstrija, Francija, Nemčija, Romunija, Španija, Finska in Italija.

Vsako leto okoli 30 dijakov pošljejo »v svet«

V zadnjih letih kontinuirano dijaki iz Zagorja opravljajo prakso v Milanu, Malagi, Palermu in na Tenerifu. Vsako šolsko leto odide okrog 30 dijakov spoznavat nove države, okolje, kulturo, navade, običaje, zgodovino tuje države, hkrati pa urijo znanje tujega jezika in spoznavajo prednosti in slabosti tujega poklicnega okolja. Vsekakor je to tudi osebna izkušnja, preko katere rastejo, bogatijo svoja obzorja in se tako pripravljajo na samostojnost. Obenem pa odlična referenca za bodoče delodajalce.

Praksa traja 3 tedne v poklicnem okolju – v gostinskih obratih delajo kot kuharji in natakarji, v kliničnem okolju v domovih starejših, na področju ekonomije v trgovini, recepciji, pisarni ali v sklopu tečaja spletnega marketinga. Prosti čas je zapolnjen s strokovnimi ekskurzijami in druženjem. Ob koncu dijaki prejmejo mednarodno priznana verificirana potrdila, ki jih lahko uporabijo kadarkoli kasneje. Poudariti je potrebno, še dodajo na SŠ Zagorje, da je celoten projekt za dijake brezplačen, kar je ogromna prednost.

V mesecu januarju so prejeli akreditacijo za mednarodno sodelovanje v obdobju 2023-2027. To pomeni, da je šola avtomatsko sprejeta v vse projekte Erasmus+ do leta 2027. Tako pomembna podelitev je potrditev dosedanjega uspešnega dela na področju mednarodnega sodelovanja, hkrati pa tudi zaveza za prihodnje leta.

Ob tem Kolarjeva zaključi: »Prepričani smo, da bomo omogočili mednarodno izkušnjo vsakemu dijaku, ki se bo vpisal v našo šolo, kar lahko omogoči redko katera šola. Ostajamo vodilna šola na področju mednarodnega sodelovanja v regiji in tudi na državnem področju. Sledili bomo sloganu ERASMUS+ BOGATI ŽIVLJENJA – ŠIRI OBZORJA.«

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Litija – Zagorje: Jutri NE bo popolne zapore ceste

Popolna zapora ceste Litija - Zagorje je za jutri odpovedana. Ob sobotah je sicer od 7.30 do 17. ure pri galeriji Šklendrovec napovedana popolna zapora...
-- OGLAŠEVANJE --