13.4 C
Trbovlje
ponedeljek, 3. oktobra 2022
ZON.si1+1=2Na delovni praksi v Milanu

Na delovni praksi v Milanu

Janja, Melisa, Klementina, Alja, Nika, Kristina, Besmire, Klavdija, Ina in Sara, dijakinje GESŠ Trbovlje, smer ekonomski tehnik, bodo naslednje tri tedne preživele na delovni praksi v Milanu pod okriljem Erasmus + in mentorice Gabrijele Blaznek.

Uspešne dijakinje, ki so bile sprejete v projekt Erasmus +, so že lani sodelovale pod okriljem programa finančno opismenjevanje pri rednem pouku. Zdaj pa bodo svoje znanje in strateške cilje, ki so si jih zastavile pred odhodom v Milano, testirale tudi v praksi. Kako? Poleg del in nalog, ki jih bodo opravljale v italijanskih podjetjih, bo najboljša življenjska šola, kako skrbeti za »svoj denar« in voditi vse izdatke daleč od doma.

Čeprav projekt pokriva stroške prevoza, bivanja in tri obroke, bo dodatna žepnina za mlada dekleta velik izziv. Dijakinje so pred odhodom namreč prejele tudi donatorsko žepnino, in sicer v višini 4,30 evra na dan. Ali ga bodo dijakinje namenile za dodatno malico, priboljšek, spominek ali pa bodo varčevale? To pa je prepuščeno njihovi odločitvi.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

V Retju prikaz najboljših jahačev in brezplačno jahanje ter aktivnost za obiskovalce

Trboveljsko konjeniško društvo, ki ima svoje prostore v Retju, v soboto pripravlja dogodek, kjer bi se radi predstavili in pokazali tudi napredek domačih jahačev....
X