15.9 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoMožen pojav motnosti pitne vode

Možen pojav motnosti pitne vode

V teh dneh so na območju trboveljskega javnega vodovoda začeli z rednim letnim pregledom hidrantnega omrežja in hidrantov. Ob tem lahko ponekod pride do motnosti pitne vode, opozarjajo na trboveljski komunali, zato v takih primerih priporočajo izpiranje hišnega omrežja. 

V teh dneh v trboveljski občini izvajajo redni letni pregled hidrantnega omrežja in hidrantov, v okviru katerega pregledamo stanje hidrantov in pripadajoče opreme ter stanje cevi. To lahko ponekod povzroči motnost pitne vode, zato občane prosijo, da v takem primeru temeljito izperejo hišno vodovodno omrežje, kar se opravi tako, da se poveča pretok pitne vode v vodovodnem omrežju na vseh pipah v objektu za najmanj 15 minut oz. do stabilizacije temperature.

Več priporočil glede vzdrževanja hišnega vodovodnega omrežja najdete v članku PRIPOROČILA LASTNIKOM OBJEKTOV ZA VZDRŽEVANJE HIŠNEGA VODOVODNEGA OMREŽJA.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...