-- OGLAŠEVANJE --

Končno: nič več po obvozu

Kot so napovedovali na občini Litija, je most čez Savo v Jevnici ob začetku šolskega leta ponovno odprt.

-- OGLAŠEVANJE --
Franci Rokavec
Franci Rokavec

Obnova visečega mostu, ki je bil zaradi dotrajanosti zaprt za ves promet, je trajala leto dni. Ta teden so most odprli za pešce in kolesarje, prihodnji teden pa ga bodo še za avtomobile. Dolgotrajna in zahtevna sanacija, ki je občini Litija in Dol pri Ljubljani skupaj stala okrog 200.000 evrov, naj bi zagotovila, da bo most zdaj varen. »Po nekaterih ocenah naj bi most ob pravilni sanaciji in regulaciji prometa zdržal naslednjih 20 do 30 let,« pravi litijski župan, Franci Rokavec.

Most v Jevnici povezuje dve vasi – Jevnico in Senožeče, zato je ponovno odprtje mostu dobrodošla novica tudi za domačine. »Lahko bomo šli iz ene vasi v drugo in se po letu dni spet malo več družili,« pove vaščan. Pretočnost mostu je velika, dnevno ga prečka okrog 1200 vozil. Vsi ti vozniki so morali v preteklem letu vsak dan narediti kar nekaj kilometrov več in reko prečkati v Dolskem ali pa v Kresnicah.

Velik finančni zalogaj za občino

most Jevnica 2Občina Litija mora letno iz proračuna nameniti kar nekaj denarja za redno vzdrževanje in takšne izredne posege v vzdrževanje mostov, saj so v Litiji prek Save speljani kar 4 mostovi. »Problem ni le denar za vzdrževanje, pač pa tudi sama strokovnost pri izvajanju teh del, saj na občini nimamo strokovnjakov, ki bi se s tem ukvarjali,« razlaga Rokavec, ki si želi, da bi z državo dosegli dogovor glede velikih infrastrukturnih objektov, kot so mostovi. Želi, da bi država te objekte prevzela v upravljanje oziroma vsaj sofinancirala njihove obnove.

Čez viseči most spet septembra

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Pirotehniki civilne zaščite uničili tri ubojna sredstva

PP Hrastnik Policisti so obravnavali prometno nesrečo s pobegom na parkirišču, kjer je neznani voznik z neznanim vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in s...
-- OGLAŠEVANJE --