today-is-a-good-day
7.8 C
Trbovlje
četrtek, 29. februarja 2024
ZON.siAktualnoMost čez Savo v Jevnici zaprt

Most čez Savo v Jevnici zaprt

Zaprta je cesta Jevnica – most čez Savo zaradi poplavljanja reke Save so nam potrdili na Prometno-informacijskem centru.

Po podatkih ARSO se reka Sava razliva v srednjem toku. Popoldne bo še dodatno narasla in poplavljala na izpostavljenih območjih.

Gasilci PGD Litija po zadnjih informacijah niso na terenu, zaenkrat je še vse mirno, pravijo.

Od torka zjutraj do sredine noči na sredo bo padlo še od 20 do okoli 40 litrov dežja na kvadratni meter. Padavine se bodo nadaljevale tudi do srede dopoldne, vendar bo po nižinah povečini snežilo. Nova epizoda s padavinami, po nižinah dež, se bo na zahodu začela v četrtek zjutraj, napovedujejo na ARSO.

Nevarnost zemeljskih plazov

Velika je tudi verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov, opozarjajo na Geološkem zavodu Slovenije. Prebivalci, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na dogajanja v tleh nad in pod objekti, zgrajenimi na pobočjih ali tik ob njih. Še posebej naj bodo pozorni na sveže razpoke v opornih zidovih, posedanje in zdrse zemljine, pa tudi na znake zamakanja vode na zemljišču, opozarjajo na Geološkem zavodu Slovenije.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

FOTOGALERIJA: Leto 2024 začeli s prenovljeno športno dvorano

Športno dvorano s 500 sedeži in šestimi garderobami so pošteno preuredili. Prenovo so konec lanskega leta počastili s koncertom radeške godbe, otroci pa na...