-0.5 C
Trbovlje
petek, 8. decembra 2023
ZON.siAktualnoMočno poškodovan odsek ceste odnaša voda, vendarle se obeta sanacija

Močno poškodovan odsek ceste odnaša voda, vendarle se obeta sanacija

Pričenja se sanacija poškodovane struge hudournika Rovtarca ob Cesti Tončke Čeč, ki ji bo sledila sanacija zelo poškodovanega odseka lokalne ceste Ceste Tončke Čeč. Občina Trbovlje je že od neurja, ki je maja poškodovalo strugo in cestišče, z državo iskala rešitve za čimprejšnjo sanacijo. 

Gre za odpravo posledic neurja, ki je v mesecu maju uničilo del struge ob Cesti Tončke Čeč, kar je povzročilo posedanje pločnika in ceste do te mere, da sta bila cestni odsek zaradi neprevoznosti, pločnik pa zaradi neprehodnosti, tudi (delno) zaprta.

Ker so hudourniki in struge v domeni države, je občina morala s sanacijo počakati. V tem tednu pa se vendarle pričenja sanacija struge s podzidavo obeh obstoječih betonskih obrežnih zidov in vgradnja devetih pragov. Nameščena bo tudi nova kovinska varnostna ograja.

Sanaciji brežine bosta sledili še rekonstrukciji 170 metrov dolgega odseka na Cesti Tončke Čeč in pločnika. Del projekta, ki ga bo izvedla Občina Trbovlje, bo znašal dobrih 110 tisoč evrov, pričetek del pa se nakazuje za 15. oktober. Vsa dela naj bi bila zaključena do konca tega leta.

Cesto Tončke Čeč neurje tako uničilo, da je skoraj neprevozna

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Pismo ravnateljice in profesorice: 120 so jih našteli na Okrogarjevi šoli

Začetki Osnovne šole Toneta Okrogarja segajo v leto 1903. Iz zapisov 120-letnega delovanje šole je moč razbrati, da se v teh starih prostorih srečujejo...