-- OGLAŠEVANJE --

Cesto Tončke Čeč neurje tako uničilo, da je skoraj neprevozna

-- OGLAŠEVANJE --

Majsko neurje je v občini Trbovlje povzročilo škodo na številnih objektih, povečan pretok vode v vodotokih in tudi pojav hudourniških potokov sta močno poškodovala marsikatero brežino in cesto, med njimi tudi Cesto Tončke Čeč.

»V zadnjih dveh mesecih smo pregledali dokumentacijo, preverili možne projektne rešitve in z državo usklajevali vse aktivnosti sanacije omenjenega vodotoka,« pojasnjujejo na občini, kjer morajo k sanaciji poškodovane lokalne ceste pristopiti skupaj z državo, ki je pristojna za ureditev poškodovanega vodotoka. Cesta je namreč skoraj neprevozna in se skupaj s hodnikom za pešce poseda v poškodovan vodotok.

Prejšnji teden je potekal še zadnji operativni sestanek na terenu, kjer so se dogovorili o časovnici in načinu izvajanja sanacije. V avgustu bo direkcija pristopila k sanaciji poškodovanega vodotoka, ki bo zaradi obsega in zahtevnosti trajala okvirno dva meseca, nato pa bo občina uredila poškodovano cestišče in hodnik za pešce – dela bodo v občinski proračun zarezala za 100.000 evrov. Želijo, da bi območje dokončno uredili še letos.

»Poudariti želimo, da gre za obsežno investicijo,« še dodajo na občini, kjer pričakujejo razumevanje s strani uporabnikov ceste – da bi čimprej dobili varno cesto tako za pešce kot tudi za ves ostali promet.

FOTO: Plaz ogrožal stanovanjsko hišo, na pokopališču nastal 15 metrski jez

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Po malenkost hladnejšem vikendu je znova pritisnilo

"Na urgentnem centru sicer beležimo 30 odstotni porast obiska, ki pa ni posledica vročinskega vala," je s pojasnilom pričela vršilka dolžnosti strokovne direktorice in...
-- OGLAŠEVANJE --