28.9 C
Trbovlje
sreda, 16. junija 2021
ZON.siAktualnoMočnega poka in oblaka prahu ne bodo sprejeli v svoj vsakdan

Močnega poka in oblaka prahu ne bodo sprejeli v svoj vsakdan

Natanko teden dni nazaj je prebivalce Bobna spet vrglo. Govorimo seveda o miniranju v kamnolomu, ki ne moti sploh toliko zaradi močnega poka, ampak zaradi velikih oblakov prahu, ki po miniranju prekrijejo hiše in okoliški gozd. 

Maja Gerčer Špitalar iz podjetja AGM Nemec gmoto prahu prejšnjega tedna pojasnjuje takole: “V četrtek je pri miniranju večji del odminiranega materiala priletel direktno na osnovno etažo, kjer so deponirane tudi vse zaloge predelanih frakcij gramoza. Ko je material priletel na osnovno etažo, je prišlo do izpodriva zraka in je v zrak dvignilo droben prah, ki se je nahajal na kopicah peska. Kljub temu, da so bile vse površine na osnovni etaži namočene, je vzdignilo prah iz deponiranih zalog materiala.”

Da se navedeno ne bi ponovilo, je obljubila, bodo od sedaj naprej pred miniranjem izdatno namočili še vse zaloge deponiranih materialov.

Takole lahko oblak prahu opazujejo iz centra Hrastnika.

Bližnja soseda kamnoloma Alenka Plaznik pravi, da vedno najdejo nek izgovor. Ali voda ne priteče, ali so cevi popokale, ali je premrzlo za mokrenje …“Minira se vsak teden vsaj enkrat in vsakič nas pošteno strese”.

Posledice miniranja v kamnolomu pa niso vidne le najbližjim prebivalcem. Močan pok se sliši po vsem mestu, oblak prahu pa prav tako brez težav ovekovečijo prebivalci stanovanjskih blokov v centru Hrastniku.

V podjetju AGM si želijo, da do neljubih dogodkov ne bi več prihajalo in se opravičujejo za nastale težave. Ampak kaj, ko je želja vsakič enaka. Potem pa …

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Odprto cepljenje tudi v Zagorju

Zdravstveni dom Zagorje bo v soboto, 19. junija, organiziral še eno odprto cepljenje proti covid-19, na katerega lahko pridejo nenaročeni občani. Cepljenje bo potekalo...