Mladinski oddelek v nove prostore, knjižnica večja za 200 kvadratov

0
118

Začetek prihodnjega leta naj bi Zagorjani dobili čisto nov oddelek knjižnice. 

Leta 2016 je Občina Zagorje odkupila prostore Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Še pred ZZZS pa je v prostorih bila zagorska pošta.

Dobrih 200 kvadratnih metrov, ki so jih doslej uporabljala razna društva in nevladne organizacije, bo namenjeno mladinskemu oddelku Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje.

Že leta se soočajo s prostorsko stisko v knjižnici, zato bo ta pridobitev še kako dobrodošla za pridne bralce, navdušeno pove direktor Matej Strgaršek. 

Na račun preselitve mladinskega oddelka bo v obstoječih prostorih knjižnice več prostora dobil oddelek za odrasle. Občina bo predvidoma septembra objavila javno naročilo za ureditvena dela, v sklopu teh del pa bodo uredili tudi klančino za invalide in mlade mamice z vozički ter popravili streho oziroma ravno teraso nad objektom. Terminski plan se je zamaknil predvsem zaradi potrebnih vseh soglasij stanovalcev nad objektom.

Dela se bodo predvidoma začela v zadnjem kvartalu letošnjega leta, zaključena pa bodo v začetku leta 2022. Vrednost naložbe je 250.000 evrov, v celoti jo bo pokril občinski proračun.

Novih 200 kvadratov za zagorsko knjižnico

PUSTI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here