16 C
Trbovlje
četrtek, 13. maja 2021
ZON.si1+1=2Mladinski oddelek v nove prostore, knjižnica večja za 200 kvadratov

Mladinski oddelek v nove prostore, knjižnica večja za 200 kvadratov

Začetek prihodnjega leta naj bi Zagorjani dobili čisto nov oddelek knjižnice. 

Leta 2016 je Občina Zagorje odkupila prostore Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Še pred ZZZS pa je v prostorih bila zagorska pošta.

Dobrih 200 kvadratnih metrov, ki so jih doslej uporabljala razna društva in nevladne organizacije, bo namenjeno mladinskemu oddelku Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje.

Že leta se soočajo s prostorsko stisko v knjižnici, zato bo ta pridobitev še kako dobrodošla za pridne bralce, navdušeno pove direktor Matej Strgaršek. 

Na račun preselitve mladinskega oddelka bo v obstoječih prostorih knjižnice več prostora dobil oddelek za odrasle. Občina bo predvidoma septembra objavila javno naročilo za ureditvena dela, v sklopu teh del pa bodo uredili tudi klančino za invalide in mlade mamice z vozički ter popravili streho oziroma ravno teraso nad objektom. Terminski plan se je zamaknil predvsem zaradi potrebnih vseh soglasij stanovalcev nad objektom.

Dela se bodo predvidoma začela v zadnjem kvartalu letošnjega leta, zaključena pa bodo v začetku leta 2022. Vrednost naložbe je 250.000 evrov, v celoti jo bo pokril občinski proračun.

Novih 200 kvadratov za zagorsko knjižnico

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Še en mesec epidemije, zbiranje do 50 ljudi, lokali do 22. ure

Spremembe, ki jih je vlada včeraj dorekla na Brdu pri Kranju, so danes predstavili na tiskovni konferenci. Na območju celotne države se epidemija podaljšuje...