31.6 C
Trbovlje
sreda, 28. julija 2021
ZON.siAktualnoMladinski center Hrastnik se bo pripojil h KRC-u

Mladinski center Hrastnik se bo pripojil h KRC-u

Glavni cilj združitve naj bi bila racionalizacija, saj bodo združene administrativno tehnične službe, obenem pa naj bi se posledično zavoda na ta način kadrovsko okrepila.

V hrastniškem mladinskem centru je bil do sedaj zaposlen le en delavec, javni delavci in imeli so občasne projektne zaposlitve. Mladinski center je imel za računovodstvo zasebnika, ločeno so koristili tehnični kader.

Z združitvijo zavodov občina pričakuje razvoj dejavnosti: »Zavod bi po združitvi lahko bolj kompleksno izvajal široko paleto dejavnosti, ki se nanaša na izvajanje javne službe na področju kulture, športa, mladine in turizma. Prav tako pričakujemo sinergijske učinke povezave obeh zavodov na področju marketinga, pridobivanja sredstev iz državnih razpisov in razpisov evropskih sredstev ter razvoja na področjih športa, kulture, mladine in turizma.«

Ob prenehanju delovanja MCH-ja bo zaključena tudi trenutna funkcija v.d.direktorja in vodenje bo prevzel KRC, torej trenutni direktor Miha Mirt. Sprememba pa se obeta tudi v svetu zavoda in strokovnem svetu. V odloku, ki so ga svetniki prejšnji teden že potrdili, so določili, da bo nad programom bdel strokovni svet, tega pa bodo po novem sestavljali trije predstavniki s kulture, enako s športa in prav toliko tudi iz naslova mladine. Sveta zavoda bo imel 5 članov (4 predstavniki ustanovitelja, 1 predstavnik delavcev, ki bo izvoljen na tajnih volitvah).

Z združitvijo zavodov so se svetniki strinjali, je pa nasprotoval 9-članskemu strokovnemu svetu in novi izvedbi sveta zavoda svetnik Vinko Žagar. Da so o združitvi določenih služb zavodov že razmišljali v preteklosti, je dejal svetnik z najdaljšim stažom, a KRC, zaradi pomanjkanja kadrov ni zmogel upravljati računovodstva za mladinski center. »Zakaj je treba spreminjat svet zavoda in strokovni svet zavoda« je vprašal Žagar, prepričan, da težav do sedaj ni bilo in sta, po njegovem, oba organa delovala dobro. Prav tako je svetnik Liste za našo dolino prepričan, da občina deluje v nasprotju z Zakonom o zavodih pri določanju obeh svetov, ne glede na pojasnila poročevalke občine Suzane Venko, ki pravi prav obratno. Da je KRC registriran kot zavod iz področja kulture, kar pomeni, da je krovni zakon, ki ga mora upoštevati Zakon o uresničevanju javnega interesa za kulturo in ne zakon, ki ga je navedel svetnik.

12 svetnikov je potrdilo združitev zavodov in nov statut, dva sta se vzdržala, trije pa so glasovali proti.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Priložnost za delo v Dewesoftu. Te zanima?

Trboveljsko podjetje Dewesoft ves čas išče nove sodelavce. V 20 letih kar so na trgu večajo svoje prostore, število zaposlenih in seveda tudi dobiček. Poleg...