-- OGLAŠEVANJE --

Mladi prostovoljci iz vse Evrope v Trbovljah z različnimi vsebinami

-- OGLAŠEVANJE --

Poudarek na lokalni mladini je v Zavodu za mladino in šport Trbovlje ključnega pomena, a izvajajo tudi druge projekte, kot na primer program Evropske solidarnostne enote, ki so namenjeni mladim od 18. do 30. leta starosti iz držav EU, tretjih držav pridruženih programu, ter tretjih držav, ki niso pridružene projektu kot so na primer Albanija, Kosovo, Srbija, Armenija, Gruzija… če jih naštejemo le nekaj. Program je namenjen mladim, ki si želijo, spoznati različne kulture, obiskati druge države in pridobiti ogromno novih kompetenc ter nepozabnih izkušenj.  Program je financiran s strani Evropske unije, pri čemer jim pomaga Movit – Zavod za razvoj mobilnosti mladih.

Očistili table, uredili trim stezo, namestili valilnice

Tako so, kot smo poročali letos v okviru programa ESE, spomladi uredili pot na Trim stezi, očistili table, postavili ptičje valilnice v Retju in uredili kolesarsko pot med Zagorjem in Trbovljami. Programi, ki jih izvajajo v okviru ESE se izvajajo tako za skupine kot za posameznike in so tako dolgoročni kot kratkoročni. Udeleženci projektov imajo krite stroške hrane, prevoza in bivanja, poskrbljeno je tudi za žepnino.

Eden izmed letošnjih skupinskih projektov je “Christmas spirit marathon – Volume 2”, ki šteje 14 mladih iz 6 različnih držav. Cilj je, da mladi s svojim prostovoljstvom pripomorejo in podprejo lokalno skupnost pri oblikovanju božične tržnice, ki bo 19. decembra med ZMŠT in DDT. Predstavili se bodo z različnimi stojnicami pri izvedbi pa jim bodo na pomoč priskočili tudi dijaki Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje.

Trenutno dolgoročno prostovoljstvo pa izvaja prostovoljka Fenja iz Nemčije, ki na GESŠ pomaga dijakom pri osvajanju nemškega jezika z inštruiranjem ter raznimi delavnicami.

Namen programa ESE je spodbujanje solidarnosti kot vrednote ter krepitev povezanosti, demokracije in državljanstva v Evropi ob hkratnem reševanju družbenih izzivov in spodbujanju socialne vključenosti. Prav tako pa udeleženci pridobijo ključne kompetence, ki so lahko mladim koristne pri razširjanju obzorja, spoznavanju drugih kultur in narodov ter pridobivanju »mehkih veščin«, kar lahko uporabijo kot dobro referenco pri iskanju službe v prihodnosti.

Program Evropske Solidarnostne enote koordinira Venesa Smodiš, vodja mladinskih programov v Zavodu za mladino in šport Trbovlje, v sodelovanju z ostalimi sodelavci. »Biti mladinski delavec, ni nikjer šole za to, ali si ali nisi« pravi Venesa Smodiš in na vprašanje kje se vidi v prihodnosti odgovori, da se kar vidi v tem delu, mogoče kasneje še na kakšnih večjih projektih, saj ji delo odgovarja.

Ste že slišali za SCHOOLED, ki se odvija v Trbovljah?

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Radeče: Od vitezov, splavarske gostilne, do vožnje po Savi

Splavarjenje kot etnološka-turistična prireditev je bila izvedena prvič leta 1998 na pobudo Cveta Gerčerja, že nekaj let za zatem (l. 2001) pa je splav...
-- OGLAŠEVANJE --