-- OGLAŠEVANJE --

Mlade bodo ‘potegnili’ z ulice

-- OGLAŠEVANJE --

V Radečah bo 16. aprila zaživelo mladinsko središče, kjer se bodo lahko zbirali in ustvarjali mladi. Za podporo v projektu iščejo tudi prostovoljce, prijave sprejemajo do 26. marca.

Duška Kalin

Center bo v začetku odprt trikrat na teden

“V Radečah do zdaj nismo imeli mladinskega centra oziroma prostora, ki bi ga mladi lahko vzeli za svojega, kjer bi se lahko zbirali, prirejali delavnice, soustvarjali nove vsebine, dobili pomoč pri šolskem delu, … S projektom Rast(išče), v katerem KTRC Radeče sodeluje kot partner, bomo to končno spremenili,” je povedala Duška Kalin, vodja projekta pri KTRC Radeče.

Projekt Rast(išče) sreče je namenjen razvoju sistematičnega in mrežno organiziranega dela z ranljivimi skupinami mladih ter z njimi povezanih ciljnih skupin v Posavju. V projektu z Mladinskim centrom Krško, ki je nosilec projekta, sodelujejo tudi partnerji: Družinski inštitut Zaupanje iz Sevnice, Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli in JZ KTRC Radeče.

Po besedah Kalinove bo center, ki ga urejajo v večnamenskih prostorih na Gledališki poti 2, v začetku odprt trikrat tedensko, način dela pa bo nekoliko drugačen.

“Mlade od 10. do 29. leta bomo poiskali tam, kjer so, kjer se zadržujejo, to je na ulicah. Nagovorili jih bomo, vzpostavili stik in jih privabili k sodelovanju in soustvarjanju mladinskih vsebin.”

Rast(išče) išče prostovoljce

Nekaj prijav za prostovoljsko delo so že prejeli, a prijave še sprejemajo. Želijo si čim več kadra s področja pedagogike, socialne pedagogike in psihologije, so pa dobrodošli tudi vsi ostali, ki imajo smisel in željo po delu z mladimi. “Ne zapiramo vrat nikomur, z vsakim prijavljenim bomo opravili razgovor. Za primerne kandidate bomo izvedli tudi usposabljanje in seznanitev s projektom,” pravi Kalinova.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Plamen športnih iger je zagorel v Hrastniku

Plazma športne igre mladih so največja športno-družabna prireditev za otroke in mladostnike v Evropi in ponuja priložnost, da se otroci in mladostniki v varnem...
-- OGLAŠEVANJE --