-- OGLAŠEVANJE --

Miran Jerič bo šel na volitve

-- OGLAŠEVANJE --

Volitve se bližajo, tako državnozborske kot lokalne. Kampanje se že pripravljajo, marsikateri kandidati pa še vedno tehtajo opcijo med enim in drugim bregom. In kako je v Hrastniku?

Hrastniški župan Miran Jerič nam je zagotovil, da bo na volitvah kandidiral. Ali bo to na enih ali drugih ali celo na obeh pa se zaenkrat še ni odločil. Jerič je vidni član stranke LDS, ki pa je v zadnjih letih izgubila nešteto pripadnikov. Kljub temu se je na volitvah za Evropski parlament izkazalo, da je v Hrastniku še vedno močno prisoten LDS, saj je Jelko Kacin, še eden od zadnjih ‘borcev’ liberalnih demokratov v Hrastniku premagal vse kandidate. ‘Vprašanje je, če bo LDS sploh šel samostojno na volitve, saj se skoraj vsak dan ustanavljajo nove stranke’ je negotovost potrdil tudi Jerič, ki je med drugim pojasnil, da ga veseli proces povezovanja in da si želi da bi se tako kot se zna desnica, povezala tudi sredina in levica.

miran jerič

Že pred 18-imi leti so Jeriču volivci izkazali zaupanje in ga poslali v Državni zbor, kjer je sedel kar 5 mandatov. Leta 2002 je bil prvič izvoljen za župana občine Hrastnik in župan ostal vse do danes. Jerič je bil tudi tisti župan, ki je po odhodu iz Državnega zbora zaprosil za nadomestilo, obenem pa se je odrekel občinskemu denarju za županovanje. Leta 2012 je tako javno povedal, da je raje obremenil državni proračun kot občinski in na ta način Hrastniku ‘prihranil’ okoli 52 tisoč evrov. Obenem je Jerič tudi tisti župan, ki ga je na svoj seznam uvrstila Komisija za preprečevanje korupcije, ko je s podjetjem Alfa-Mikra doo, katerega lastnik je županov strankarski kolega Jože Gregorčič, nedovoljeno posloval.

SORODNI ČLANKI:

Letošnje volitve bodo strankarski miks, kot kaže. Tudi trboveljski župan je nad svojo dolgoletno stranko SD globoko razočaran, v svoje vrste ga vabi Desus. Ali bo kandidiral na županskih volitvah, pa vsakič pove malce drugače.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Opa! Nogometna vročica na velikem platnu v zagorskem Pristanu

25. junija, ko v Sloveniji praznujemo dan državnosti, se bo v "zagorskem pristanu" odvijal prenos tekme Evropskega nogometnega prvenstva med ekipama Slovenija in Anglija. Za...
-- OGLAŠEVANJE --