29.4 C
Trbovlje
torek, 22. junija 2021
ZON.si1+1=2Mi smo otroci enega sveta, skupaj žarimo kot mavrica

Mi smo otroci enega sveta, skupaj žarimo kot mavrica

Na mednarodnem Festivalu Video S-faktor, ki ga od leta 2016 organizira OŠ Milke Šobar – Nataše iz Črnomlja, sodelujeta tudi OŠ Slavka Gruma iz Zagorja in OŠ Tončke Čeč Trbovlje. Video S-Factor združuje strokovne delavce in učence ter mladostnike iz ustanov za osebe s posebnimi potrebami iz Slovenije in tujine. Festival poteka bienalno in organizator vsakič določi osrednjo temo za ustvarjanje glasbenih videospotov. Letošnja tema je mavrica.

V Zagorju so snemanja potekala na šoli in v okolici šole. Poleg pridobivanj novih znanj, ko so se postavili v vloge snemalcev ali nastopajočih, pa so se tudi izredno zabavali, nam povedo na OŠ Slavka Gruma Zagorje, kjer sodelujejo že četrtič. Ravnatelj Zoran Kvartič pravi: “Naučili smo se sodelovati, vztrajati in gradili našo povezanost kljub za druženja neugodnim razmeram. Z videospotom smo želeli poudariti lepoto različnosti, pomembnost povezovanja ter opozoriti na varovanje narave.”

Sporočilo zagorskih šolarjev se glasi: “Mi smo otroci enega sveta, gradimo mostove prijateljstva, mi smo otroci enega sveta, skupaj žarimo kot mavrica!”

Prvič na festivalu sodelujejo učenci OŠ Tončke Čeč. Mentorica in učiteljica Saša Klančišar je povedala: “Učenci so si najprej zamislili okvirno besedilo pesmi. Pri končni obliki in melodiji pa sem jim priskočila na pomoč. Na klavirju nas je spremljala Tanja Božiček Simnovčič.” Čeprav jim je med pripravo projekta ponagajala “korona”, so vseeno uspeli pripraviti simpatičen video in s končnim rezultatom so, pove navdušeno Klančišarjeva, več kot zadovoljni.

S pesmijo Naš mavrični svet želijo spomniti, da za dežjem vedno posije sonce. “Če stopimo skupaj in se potrudimo po svojih najboljših močeh, nas čakajo nasmejani obrazi, sreča in zadovoljstvo ob doseženem cilju.”

V okviru festivala poteka glasovanje za najboljši video in za zasavske ustvarjalce lahko glasujete tudi vi! Za izbrani video lahko oddate svoj glas do 24. 5. 2021 na povezavi:  https://sfactor.splet.arnes.si/.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Do novega patronažnega vozila z dražbo dresov zasavskih športnikov

Pri nakupu patronažnega vozila, ki ga Zdravstveni dom Zagorje nujno potrebuje, so se odločili za pomoč preko zbiranja denarja z licitacijo dresov vrhunskih zasavskih...