-- OGLAŠEVANJE --

Medved z “odstopom” odhaja iz obrambnega ministrstva

Z izvolitvijo Marjana Šarca, torej obrambnega ministra, bo prenehala funkcija tudi vsem, ki so vezani na njegov mandat. Tako v pokoj odhaja tudi Zagorjan Rudi Medved, ki je zadnji dve leti nastopal funkcijo državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo.

-- OGLAŠEVANJE --

Vlada je na seji na predlog ministra za obrambo Marjana Šarca izdala odločbo, s katero je s 14. julijem razrešila Rudija Medveda s funkcije državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo. Medved je namreč podal odstopno izjavo za razrešitev s funkcije, saj se bo upokojil, so sporočili z ministrstva za obrambo. In, da preprosto pojasnimo, zakaj takšen “zaplet”.

Medved, ki že ima pogoje za upokojitev od pomladi, se je želel upokojiti. A, dokler ni dobil veljavnega sklepa o prekinitvi delovnega razmerja, je to nemogoče. Torej namesto, da čaka na prenehanje funkcije, mu je ostal edino odstop in nato še razrešitev vlade, če želi začeti s postopki za upokojitev.

Zaključek politične in delovne kariere

Rudi Medved

Kot je Rudi Medved povedal za naš portal, s tem tudi zaključuje svoja udejstvovanja na kariernem parketu. Kot velik dosežek zadnjih dveh let izpostavi obvladovanje požara na Krasu in aktivnosti pri lanskih poplavah. Sicer pa je dodal še, da si kot uspeh mandata štejejo vzpostavitev letalske enote za gašenje, ki jo Sloveniji še nikoli doslej ni imela.

“Veliko smo naredili tudi za gasilce. Pa naj bo to znižanje davka za gasilsko opremo in tudi povrnitev intervencijskih stroškov gasilskim društvom ob večjih prometnih nesrečah.” Medved meni, da so naredili veliko na področju zašite in reševanja, za kar je bil na obrambnem ministrstvu prav on pristojen.

V Zagorju direktor kulturnega doma in direktor občine

Zagorjana se domačini bolj spomnijo kot direktorja Kulturnega doma Delavski dom Zagorje, kjer je delo nastopil leta 2004 po urednikovanju na Radiu Kum Trbovlje in 24ur na POP TV. V letih od 2012 do 2018 je bil direktor občinske uprave in bil dvakrat izvoljen v občinski svet na listi župana Matjaža Švagana.

Medved pojasnil prioritete ministrstva za Zasavje

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --