17.7 C
Trbovlje
sreda, 4. avgusta 2021
ZON.siAktualnoMedtem ko država obljublja bone, v trboveljski bolnišnici še brez covid dodatkov...

Medtem ko država obljublja bone, v trboveljski bolnišnici še brez covid dodatkov za april

Spet se ponavlja zgodba o neizplačanih dodatkih delavcem v trboveljski bolnišnici. 

Spomnimo, januarja letos smo pisali o neizplačanih dodatkih zaposlenih v Splošni bolnišnici Trbovlje. Delodajalec jim je dolgoval dodatke vse od jesenskega pričetka epidemije (več TUKAJ). Vodstvo bolnišnice je s prstom pokazalo na državo, češ da sami dovolj denarja za zalaganje nimajo. Na Ministrstvu za zdravje pa so čakali soglasje Vlade, da so lahko prerazporedili sredstva. Očitno je to trajalo več mesecev. Le nekaj dni po naši objavi, so zaposleni dobili poplačane “dolgove”.

Spet in spet in spet …

Čeprav se zdi nemogoče, pa je mogoče. Zgodba se ponavlja in znova so se na naš portal obrnili zaposleni zdravstveni delavci, ki so ves čas epidemije delali – med drugim tudi neposredno na covid oddelkih.

Država ni poravnala 360 tisočakov dodatka zaposlenim v SBT za april

Kot pojasnjuje direktorica SBT Romana Martinčič v Trbovljah še niso prejeli s strani države niti dodatka po Kolektivni pogodbi za mesec april. Skupni znesek za vse zaposlene znaša dobrih 360 tisoč evrov. Ob tem je še dodala, da bodo dodatek kljub neplačilu države, zaposlenim nakazali jutri.

Zahtevek za maj oddajajo danes, za mesec junij pa po plači izplačani v mesecu juliju. Martinčičeva je spomnila še, da bodo v tem mesecu izdajali tudi zahtevek za 30% dodatek po PKP-ju, kar v skupnem mesečnem znesku pomeni nekaj manj kot 60 tisoč evrov. “V kolikor bodo zahtevki s strani države poravnani v roku, bomo dodatke izplačali v avgustu in v septembru,” je zagotovila.

ŠOKANTNO: Korona dodatek vsem, le zaposleni v trboveljski bolnišnici še od oktobra brez

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Sekretar v Trbovljah: Smo že globoko v 4. valu!

181 novih covid primerov je bilo včeraj v Sloveniji, kar je enkrat več kot teden prej, je sekretar na Ministrstvu za zdravje Franc Vindišar...