-0.7 C
Trbovlje
sreda, 29. marca 2023
ZON.siAktualnoMed vikendom poostren nadzor prometa

Med vikendom poostren nadzor prometa

Med 17. in 19. oktobrom bo potekal drugi del akcije 0,0 šofer. V tem času bodo policisti poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov na slovenskih cestah. “Bodite odgovorni vozniki – preden se usedete za volan, ne uživajte alkohola,” pozivajo policisti.

Poostrene kontrole bodo potekale ob različnih časovnih obdobjih in na različnih cestnih relacijah. Prav tako bodo policisti vsem kršiteljem hujših prekrškov (visoka prekoračitev hitrosti, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje določil o prednosti itd.) odredili tudi preizkus alkoholiziranosti, so sporočili na spletni strani ministrstva za notranje zadeve.

Preverjali bodo, kje so vozniki uživali alkohol

Bodo pa policisti tokrat tudi poostreno nadzirali spoštovane določb Zakona o omejevanju porabe alkohola. Preverjali bodo, kje oziroma v katerih gostinskih lokalih so vozniki, kontrolirani v poostrenem nadzoru, in udeleženci hujših prometnih nesreč z višjo koncentracijo alkohola v izdihanem zraku, uživali alkoholne pijače.

Avtor: LC

Fotografija: MNZ

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

Bodo za Ceroz župani sklenili roke ali bodo Trbovlje še naprej solirale?

Bolj kot ne potihem so se včeraj sestali župani, predstavniki občin lastnic regijskega centra v Uničnem. Litija, Radeče, Hrastnik, Zagorje in še občina Trbovlje,...
X