-- OGLAŠEVANJE --

Med stavko bo delo organizirano kot ob nedeljah in praznikih

-- OGLAŠEVANJE --

Danes, med 8. in 10. uro, stavkajo zaposleni v zdravstvu in socialnem varstvu. V tem času bo delo organizirano kot ob nedeljah in praznikih.

Za stavko so se odločili v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije in Sindikatu zdravstva in socialnega varstva Slovenije.

Zagotovljena nujna medicinska pomoč

Denis Tomše

“Tudi v Zdravstvenem domu Trbovlje se bodo nekateri zaposleni pridružili stavki. Delo med 8. in 10. uro bo zato okrnjeno. Vsi nujni pacienti bodo ustrezno obravnavani v urgentnem centru,”  pravi direktor Zdravstvenega doma Trbovlje Denis Tomše.

Stavka poteka tudi v zagorskem in hrastniškem zdravstvenem domu, kjer bodo v tem času zdravstveni delavci zagotavljali pacientom nujno medicinsko pomoč, nego in oskrbo.

“V vsakem primeru bodo opravljene tudi vse zdravstvene storitve za otroke do 18 let ter za starejše od 65 let, vse zdravstvene storitve v zvezi z nosečnostjo in porodom ter izvedeni vsi ukrepi, ki zagotavljajo preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni,” pa sporočajo v Zdravstvenem domu Zagorje in Zdravstvenem domu Hrastnik.

Stavka uperjena proti vladi, ne proti bolnikom in oskrbovancem

Glede na zakonske omejitve, ki pri izvedbi stavke veljajo na področju zdravstva in socialnega varstva, bo sicer dobršen del zaposlenih opravljal svoje delo. Pa tudi sicer, kot poudarjajo, s stavko ne želijo prizadeti bolnikov in oskrbovancev, za katere skrbijo pri svojem delu, saj je njihova stavka uperjena proti vladi.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --