5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.siAktualnoMed sprehodom naletel na podrte drogove

Med sprehodom naletel na podrte drogove

“Padla sta dva električna drogova, kabli so povsem pri tleh in nevarni za mimoidoče,” nas je obvestil zaskrbljeni trboveljski sprehajalec, ki se je podal po pešpoti čez Globušak do Kleka.

Obrnili smo se na Elektro Ljubljana, kjer pa so že na podlagi sprehajalčevih fotografij in tudi terenskega ogleda ugotovili, da ne gre za omrežje, namenjeno distribuciji električne energije, ampak za telekomunikacijsko omrežje.

Nevarnosti ni, podrta drogova bodo zamenjali

“V primeru poškodbe na omrežju za distribucijo električne energije gre za nevarnost električnega toka in napetosti, zato imamo električno omrežje ustrezno zavarovano. V primeru poškodb varovanje izklopi okvarjeni del omrežja. Lahko pa se zgodi tudi, da se poruši del omrežja, vodnik pa ni poškodovan in ne pride do prekinitve distribucije električne energije. V takem primeru smo zelo hvaležni za opozorila občanov,” so na Elektro Ljubljana pojasnili, kako v primeru, če gre za električno omrežje, kontrolirajo poškodbe na omrežju.

Podrta drogova telekomunikacijskega omrežja v Globušaku sta v lasti Telekoma Slovenije, kjer so nam sporočili, da ju bodo zaradi dotrajanosti zamenjali z novimi, in sicer do četrtka, 16. marca. “Na omenjenem območju v smeri naselja Klek gradimo tudi optično omrežje, ki bo prebivalcem omogočilo višje internetne hitrosti in boljšo izkušnjo spremljanja televizije,” je še povedala Bernarda Boh iz Telekoma Slovenije.

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...