5.8 C
Trbovlje
petek, 1. decembra 2023
ZON.si1+1=2Med najboljšimi učitelji na svetu Uroš Ocepek

Med najboljšimi učitelji na svetu Uroš Ocepek

V začetku tega meseca, ob pričetku šole, smo pisali o trboveljskem profesorju računalništva, ki se je na zabaven način poigral z umetno inteligenco in sestavil venček popevk z njegovim glasom (TUKAJ najdete zabaven video in kratek intervju). S tem je želel tudi razbiti led prvega šolskega dne. Zdaj so sporočili iz AmCham Slovenija, da je Uroš Ocepek, lani izbran tudi za učitelja leta, v konkurenci več tisoč učiteljev iz vsega sveta – med najboljših 50.

“Aaaaaaaaa … Mami in oči! Izmed sedem tisoč prijav me je komisija izbrala in sem se uvrstil med TOP50 učiteljev na svetu, ki se poteguje za Global Teacher Prize 2023! Res lep dosežek za slovenskega učitelja. Za mojo šolo STPŠ Trbovlje. Za Občino Trbovlje. Za Zasavje. Za Slovenijo. Ne veste, kako sem vesel.” Tako je novico o svoji izjemni uvrstitvi na Facebook zapisal Uroš Ocepek.

Najboljši bo prejel milijon evrov, držimo pesti za zasavskega učitelja!

Najboljših 10 bo znanih prihodnji mesec, zmagovalec pa bo v novembru razglašen na generalni skupščini Unesca v Parizu. Dobil bo nagrado v višini milijon evrov, ki jo podeljuje Varkey Fundation.

Učitelj Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje Uroš Ocepek je bil lani s strani iniciative Učitelj sem! Učiteljica sem! razglašen za učitelja leta in tako predstavnika za izbor Global Teacher Prize. S svojim delovanjem izjemno prispeva k prepoznavnosti učiteljskega poklica ter prek svojih aktivnosti venomer izpostavlja potrebe po spremembah šolskega sistema, predvsem glede uvedbe obveznega predmeta računalništvo in informatika v osnovnih in srednjih šolah.

Njegovo razumevanje učiteljskega poklica odraža razmišljanje človeka, ki presega osnovo delovanja učiteljev. Poleg tega veliko energije namenja vsakemu izmed dijakov, ki v njem prepoznajo zaupnika. Pri delu na svoji šoli, ki je edina srednja šola v Sloveniji, ki vključuje umetno inteligenco v redni pouk računalništva, poudarja etični vidik uporabe tehnologije, v učilnici spodbuja inovativnost, svoje dijake pa vključuje tudi v najrazličnejše projekte. V svojem laboratoriju ustvarjajo inovacije, ki jih prepozna in nagrajuje gospodarstvo, so zapisali v AmCham.

NEVERJETNO: Uroš Ocepek že drugi zasavski učitelj, ki gre po nagrado za milijon dolarjev

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ZAPORE jutri, zaradi vremenskih razmer, ne bo

Med Zagorjem in Litijo, na cesti za Savo so ponovno aktualne zapore vsako soboto vsaj do konca leta.  A, ker jutri kaže slabo vreme, natančneje...