15.1 C
Trbovlje
sobota, 24. julija 2021
ZON.siAktualnoMartinov teden: "Napihala" dva Hrastničana, večina voznikov ni pod vplivom

Martinov teden: “Napihala” dva Hrastničana, večina voznikov ni pod vplivom

Policija je včeraj v okviru nacionalne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola zaključila poostren nadzor voznikov, v kateri je preverjala tudi, ali vozniki vozijo pod vplivom drugih psihoaktivnih snovi. V Hrastniku so ustavili dva vinjena voznika in ju kaznovali. 

V akciji, ki je trajala med 6. in 15. novembrom, so policisti na območju PP Litija, PP Zagorje ob Savi, PP Trbovlje in PP Hrastnik, opravili skupaj 213 preizkusov alkoholiziranosti in en hitri test na prepovedane droge, ki je bil negativen. Zaradi drugih prometnih prekrškov so v času celotne akcije izdali 126 plačilnih nalogov in izrekli 57 opozoril.

V Zagorju pihali 85-krat

Največ preizkusov alkoholiziranosti so v tem času opravili na območju policijske postaje Zagorje ob Savi, a nihče od 85 voznikov, ki so “pihali”, pred vožnjo ni užival alkohola, razen enega na Martinovo sredo, pa še ta je imel 0,22 mg/l alkohola v izdihanem zraku, kar je znotraj dovoljenega. V vseh zasavskih občinah so policisti sicer na Martinovo preverili potencialno alkoholiziranost pri skupaj 16 voznikih.

Hrastniška rekorderja s kaznijo

V Hrastniku so vozniki v času nacionalne akcije “pihali” v 46 primerih in dva voznika sta jo odnesla s kaznijo. Voznika z 0,87 mg/l alkohola v izdihanem zraku čaka sodnik za prekrške, drugemu z 0,47mg/l alkohola v izdihanem zraku pa so policisti izdali plačilni nalog. Na območju PP Hrastnik so vozniki prednjačili tudi po številu prometnih prekrškov, saj so jim policisti napisali kar 64 plačilnih nalogov in izrekli 22 opozoril.

So pa policisti v času med 12. in 15. novembrom obravnavali po eno kršitev javnega reda in miru na območju PP Trbovlje, PP Zagorje ob Savi in PP Litija.

Preizkusi alkoholiziranosti v Zasavju 6. – 15. 11. 2020

skupaj število število na Martinovo
PP Litija 31 2 (oba negativna)
PP Trbovlje 51 2 (oba negativna)
PP Zagorje ob Savi 85 10 (en voznik 0,22 mg/l
PP Hrastnik 46 2 (oba negativna)

vir: PU Ljubljana

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Nastavite budilke! Že jutri prvi zasavski nastop!

Čez nekaj minut se uradno pričnejo Olimpijske igre 2020, ki jih bomo lahko spremljali tudi na nacionalni televiziji. Prvi Zasavec, ki bo nastopil na...