24.3 C
Trbovlje
petek, 30. julija 2021
ZON.siAktualnoMarno in Hrastnik povezana s pločnikom, v načrtih vključena tudi bencinska črpalka

Marno in Hrastnik povezana s pločnikom, v načrtih vključena tudi bencinska črpalka

Javna razgrnitev trase ceste Hrastnik Zidani Most je že bila. V prvi fazi bo v Hrastniku zgrajen most čez Savo in nadvoz Krnice. V drugi fazi pa bodo v Zidanem Mostu zgradili tri mostove, dva čez Savo in enega čez Savinjo. Do konca avgusta naj bi bila dokončana povečini dela Rinaldo zadnji odsek skozi Boben, letos poleti pa bo potekala še ena preplastitev ceste od bivšega Riklovega mosta proti bivšim objektom gradbene dejavnosti in ceste od obrata Forstek do Spodnjega Marnega s pločnikom.

Marno in Hrastnik bosta kmalu povezana s pločnikom tudi v celoti, je pojasnil župan Hrastnika Marko Funkl. Novost je tudi plato s črpalko na Marnem, ki jo načrtuje zasebni investitor AGM Nemec. Idejna zasnova je pripravljena, nam pove Maja Gerčer Špitalar, to pa je v tem trenutku tudi vse. Niso se namreč še odločili, kakšna bo prihodnost območja okoli sedeža podjetja. “Želeli bi urediti območje, postaviti skladišča …ena od idej je bencinska črpalka tako za lastne potrebe, kot za zunanje.” Odločitev pa še ni padla, saj je le ta odvisna od precej dejavnikov, nam zaupa direktorica in lastnica družbe.

Ni pa skrivnost, doda Funkl, da se na tem mestu pripravlja sprememba uvoza, prestavitev avtobusne postaje in ureditev pločnika na parcelah, kjer je sedež podjetja AGM Nemec.

Naslednje leto bo na vrsti izgradnja ceste skozi Dol, pred tem pa bodo morali prestaviti še Telekomovo postajo in kapelico na Dolu. Narejen bo tudi novi odcep proti šoli. Vrednost projekta je več kot tri milijone evrov.

VIDEO: S hrastniškim županom direktno iz rudniške strojnice

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Največ Zasavcev na Hrvaško, le nekaj manj na dopust kar v domače kraje

Na našem portalu smo pripravili anketo, v kateri smo bralce spraševali, kam se bodo letos odpravili na dopust. Kot kaže, večina odhaja ali pa...