-- OGLAŠEVANJE --

Mamice in invalidi okrog in okrog zaradi “mišje dlake”

-- OGLAŠEVANJE --

Projekt za letos obljubljene, mnogo let težko pričakovane klančine je, kot kaže, znova padel v vodo.

Po več kot 5 letih je občina projekt uvrstila na seznam in zanj v proračunu našla denar. A zapletlo se je drugje.

Občina in lastnica zemljišča ob prehodu se ne moreta dogovoriti. Predstavnica lastnice Anice Dobelšek nam je v telefonskem pogovoru s prstom krivde pokazala na občino, a vsega kar je povedala, ni dovolila objaviti.

Povsem drugače pravijo na trboveljski občini, kjer, kot zatrjujejo, vztrajno iščejo možnost, kako bi projekt izpeljali. V obeh primerih – ali bi klančino peljali po levi ali desni strani hodnika za pešce, potrebujejo sodelovanje lastnice. V enem primeru, da proda betonski zid, ki meji na prehod, v drugem pa da poda soglasje k gradbenemu dovoljenja.

Noče ne prodati, ne podpisati soglasja

V Trbovljah so se znašli v brezizhodni točki, kjer ne najdejo dogovora z lastnico zemljišča, da bi več kot nujen projekt speljali v dobro vseh občanov, še najbolj pa invalidom ter staršem z vozički.

Za mišjo dlako …

Na obeh straneh same stopnice.

Direktorica Urša Goršek Poznič nam je pojasnila, da bi bila klančina v celoti zgrajena na zemljišču občine. Bi se pa konstrukcija klančine nadgradila na obstoječi betonski zid sosednjega – spornega zemljišča, zato bi občina rada odkupila 6 kvadratnih metrov zidu. A nikakor ne najdejo skupnega jezika z lastnico.

Klančina, bi bila zgrajena na zemljišču, ki je v lasti Občine Trbovlje. Konstrukcija klančine bi se nadgradila na obstoječi betonski zid sosednjega zemljišča, zato je Občina Trbovlje lastnici sosednjega zemljišča ponudila odkup 6 kvadratnih metrov zidu, ki ga potrebujejo za izvedbo klančine. Lastnica zidu ni želela prodati.

Da letos klančine najverjetneje ne bo, so danes v Društvu invalidov Trbovlje izvedeli od nas. Vesel Šalja, predsednik društva je bil popolnoma razočaran, saj ne more razumeti, kako je sploh lahko mogoče da se tako pomemben projekt za mesto, za občane lahko ustavi, zaradi “mišje dlake”.

V društvu se bodo na to temo sestali prihodnji teden, je obljubil in dorekli, kaj storiti.

SORODNI ČLANKI:

Invalidi še brez klančine in polnimi parkirnimi mesti

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prosto in v celoti obnovljeno 75 m2 veliko stanovanje v centru Trbovelj

Na voljo in vseljivo takoj po podpisu pogodbe je dvosobno stanovanje s kabinetom v Trbovljah, na Trgu revolucije 26.  Družba Spekter oddaja stanovanje v najem...
-- OGLAŠEVANJE --