0.6 C
Trbovlje
nedelja, 3. decembra 2023
ZON.siAktualnoMala "tovarna", kjer uporabniki VDC-ja ročno izdelujejo čudovita darila

Mala “tovarna”, kjer uporabniki VDC-ja ročno izdelujejo čudovita darila

V Zagorju, tam na robu mesta, v prijetnem centru imajo tudi svojo malo “tovarno”. Tam uporabniki VDC-ja ročno izdelujejo unikatne izdelke, ki so uporabni, lepi in inovativni. Kot nalašč tudi za novoletno darilo.

Dobra beseda o izdelkih seže tudi v oddaljene kraje

Projekt ustvarjanja različnih izdelkov spremljajo tudi prisrčne zgodbe, ki se jih je nabralo kar nekaj. Eva Babič, ki se ukvarja z naročili, nam zaupa čisto svežo, ki jim je ogrela srce. Prejela je namreč klic iz čisto drugega konca Slovenije. “Pred kratkim nas je poklical prijazen gospod iz Primorske in nam naročil 300 recikliranih copat in bil nad njimi res navdušen. Zelo veliko nam pomeni, da naš glas seže v deveto vas – torej tudi daleč na Primorsko“

Narejeni so srčno in z ljubeznijo.

Vsak artikel iz njihove ponudbe naredijo v personalizirani obliki. Izdelki, ki jih uporabniki VDC-ja ročno izdelajo, imajo posebno vrednost. Narejeni so srčno in z ljubeznijo.

Trenutno imajo na zalogi več programov. Program prešito, kjer uporabljajo stari jeans, iz njega pa naredijo torbe, drobižnice, toaletne torbice in obeske za ključe. Druge vrste so izdelki iz umetnega usnja. V Zagorju nastajajo simpatične denarnice za drobiž, toaletne torbice ter copati. Teh preko leta izdelajo največ.

Zadnjih nekaj let so eni od pomembnih izdelkov VDC-jevih uporabnikov še torbe iz filca in jute, opremljene z recikliranimi ali vezenimi žepi. Kot pove Eva Babič iz VDC Zasavje, stranke v poletnih mesecih največ naročajo ročno izdelane juta vreče, čez zimo pa torbe narejene iz filca. S tem spodbujajo skrb za naravo in zmanjšujejo uporabo plastičnih vreč. Prav posebej za novoletni čas pa izdelujejo unikatne voščilnice.

Kako do izdelkov?

VDC Zasavje ima svojo spletno trgovino, naročila pa sprejemajo tudi po telefonu ali preko elektronske pošte. Izdelke zasavskih izdelovalcev so trenutno na voljo v TIC Litija in MAVI shoes v Trbovljah.

 

VDC-jevi unikati: V vsakem izdelku pustijo delček sebe

- Oglaševanje -

Najbolj brano


Preberite tudi

ANKETA: Se vam obeta božičnica?

Zanima nas, ali bodo letos Zasavci povečali svoj letni dohodek tudi z božičnico?