11.6 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoMaja že prva izmenjava s pobratenima mestoma

Maja že prva izmenjava s pobratenima mestoma

Občina Trbovlje je v sodelovanju z Mladinskim centrom Trbovlje pridobila evropska sredstva ERASMUS+ 2017 za izmenjavo mladih s pobratenima mestoma Lazarevac in Valandovo.

Prva izmenjava z naslovom ‘Ker smo drugačni’ bo v sodelovanju s partnerjema iz Lazarevca in Valandovega potekala v maju. V izmenjavi bo sodelovalo 24 mladih, med 13. in 15. letom starosti.

Obudili mladinske izmenjave z Lazarevcem in Valandovim

“Tako bomo obudili izmenjave, ki so se pred več kot dvajsetimi leti redno izvajale, nato pa žal zamrle. S projektom želimo ponovno okrepiti sodelovanje med pobratenima občinama in z njima v prihodnosti sodelovati tudi pri večjih in obsežnejših projektih,” pravijo na občini Trbovlje.

Z mladinskimi izmenjavami lahko mladi pridobijo nove izkušnje in poznanstva v mednarodnem okolju, ki jim bodo koristila tudi kasneje v življenju. Gostje iz pobratenih mest pa si lahko ogledajo tudi marsikateri unikaten biser trboveljske doline, po katerem si nas bodo zapomnili, pozitivne plati izmenjav vidijo v občini Trbovlje, ki že več kot 50 let ohranja izmenjavo mladih s pobratenim francoskim mestom Sallaumines.

SORODNI ČLANKI:

FOTO: Obudili stike s pobratenimi občinami

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Tina se je iz Italije vrnila bronasta

Na svetovnem prvenstvu v kickboxingu, ki je potekalo v Jesolo Lidu, je lep osebni in klubski športen uspeh dosegla tudi Tina Baloh, članica Kluba...