4.2 C
Trbovlje
ponedeljek, 25. oktobra 2021
ZON.siAktualnoFOTO: Tujec med ogledovanjem dimnika padel po brežini in se huje poškodoval

FOTO: Tujec med ogledovanjem dimnika padel po brežini in se huje poškodoval

Danes navsezgodaj zjutraj so se v bližini Termoelektrarne Trbovlje nagnetle intervencijske službe, na kraju so bili namreč policisti, gasilci in reševalci, ki so se odzvali klicu na pomoč.

Kot je razvidno iz uradne evidence so se ob 5.43 tri osebe zadrževale v okolici dimnika termoelektrarne Trbovlje. Eden je nato padel po brežini in se pri tem huje poškodoval.

Iz potoka so ga s pomočjo vrvne tehnike potegnili gasilci PGD Trbovlje mesto ter ga prenesli do reševalnega vozila NMP Hrastnik. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali na nadaljnje zdravljenje v trboveljsko bolnišnico Trbovlje. Na kraju dogodka so bili tudi policisti Policijske postaje Trbovlje.

Prosto sprehajanje okrog dimnika NI VARNO

“Nevarnosti, ki sta občanu grozili pred prihodom intervencijskih ekip, sta se navezovali predvsem na samo globino vode in na padec ter posledično poškodbe, ki jih je oseba utrpela,” je povedal Nejc Beravs, vodja intervencije in namestnik poveljnika PGD Trbovlje-mesto. “Trboveljski dimnik je postal glavna atrakcija številnim, ki pridejo kot turisti v Zasavje, in tako je bilo tudi v primeru državljana Madžarske, ki je (ne)varno okolje napačno ocenil,” še dodaja Beravs in zaključi, da prosto sprehajanje okrog trboveljskega dimnika, četudi je ena najbolj zasavskih prepoznavnih točk, pač ni varno.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Globoko pod odpadki tli; gasilci bodo na terenu še vso noč

Danes zjutraj je regijski center za obveščanje iz Trbovelj na intervencijo napotil hrastniške gasilce, saj je zagorelo na CEROZ-ovi deponiji Unično. Po devetih urah...