14.5 C
Trbovlje
nedelja, 19. septembra 2021
ZON.siAktualnoLokal na desnem bregu Save zapira svoja vrata

Lokal na desnem bregu Save zapira svoja vrata

Vprašljiva prihodnost še enega projekta - prav mogoče je, da bo lepa gostilna v lasti radeške občine na desnem bregu Save že v soboto za lep čas zaprla svoja vrata.

Trenutni najemnik lokala Miran Ojsteršek je, kot pravijo na občini, zaradi neizpolnjenih ciljev, podal prošnjo o prekinitvi sodelovanja. Sporazumno smo se odločili, da naše sodelovanje preneha s 1. aprilom, nam pojasni Nataša Žnidaršič Mavri, pravnica Občine Radeče.

“Razhajamo se v dobrih odnosih, razlog za mojo odločitev je v tem, da se smo se odločili za selitev v nov lokal v Celju,” svoj razlog opiše gostinec Miran Ojsteršek.

Iskanje najemnika

Občina se je takoj podala na lov za novim najemnikom, a na javno zbiranje ponudb, ki je trajalo do 8. marca, se ni javil nihče. Občina je zato sprejela namero o sklenitvi neposredne pogodbe, na katero so se imeli potencialni najemniki možnost javiti do petka.

Trenutno potekajo ohlapni pogovori z enim in edinim potencialnim najemnikom, nam pove Žnidaršič Mavrijeva. Celotna občinska uprava si prizadeva, da bi našli skupen jezik, a ne za vsako ceno, še izvemo.

Poleg najemnine, še najemnina za opremo

Razlog za nizek interes s strani najemnikov menda tiči v visokih stroških. Po pravilniku mesečna najemnina znaša kar 1.800 evrov, je pa višina najemnine stvar dogovora, saj je v interesu vseh, da bi lokal obratoval neprekinjeno, tudi potem, ko bo v petek zadnji dan deloval pod vodstvom Ojsterška. Poleg najemnine, so tukaj še obratovalni stroški, ki jih je najemnik dolžan plačevati in pa najemnina za opremo, ki znaša 814 evrov na mesec.

Ugibanja o brezplačni najemnini

Ne moremo se izogniti vprašanju o domnevni brezplačni najemnini v času poslovanja Ojsterška. “Najemnik je ves čas plačeval najemnino s fiksno višino, kot je bilo določeno po pogodbi. Najemnina zanj nikoli ni bila brezplačna,” nam zagotovi Marta Ašič, računovodkinja na radeški Občini.

- Oglaševanje -

Iz kategorije


Preberite tudi

Toliko povpraševanja, da bodo v Zasavju cepili še v soboto in nedeljo

Iz zasavskih cepilnih centrov na pragu tega konca tedna sporočajo, da odpirajo tudi sobotne termine za namen cepljenja, v Zagorju pa bodo cepili celo...