-- OGLAŠEVANJE --

Logos ponovno med najboljšimi

-- OGLAŠEVANJE --

Dijaki GESŠ Trbovlje in člani Logosa so se med 14. in 17. decembrom udeležili največjega evropskega mednarodnega turnirja Winter Holidays Open 2017 v Zagrebu.

Na njem so se pomerili z vrstniki iz več kot 30-ih držav – od Avstralije, Pakistana, Saudske Arabije, Kuvajta, Jordana, Turčije, številnih evropskih držav (Nemčije, Danske, Nizozemske, Češke, Romunije, Slovenije …) do Združenih držav Amerike. 97 ekip se je v svojih klubih, s pomočjo različnih strokovnjakov in zunanjih sodelavcev, pripravljalo več tednov.

Trboveljčani nastopili odlično

Tekmovanje je potekalo v šestih krogih. Naši dve mlajši ekipi sta nastopili res odlično. Prva ekipa (Žan Jernej Kovač, Vasja Grošelj, Iza Jerman) pa je zmagala kar na vseh šestih krogih – to je uspelo samo še dvema drugima ekipama od 97-ih – in v tem delu zaradi sistema tekmovanja, kjer se po vsaki zmagi v naslednjem krogu dobi močnejšega nasprotnika, premagala tudi oba kasnejša finalista.

Zato se je uvrstila v osmino finala, kjer so se spopadli z Avstralci in že sedmič zapored zmagali, v četrtfinalu pa so bili izločeni.

Zaključni del se je odvijal v veliki dvorani Ekonomske fakultete v Zagrebu na temo Regionalni trgovinski bloki ali globalna prosta trgovina. Turnir je dobila neverjetna pakistanska ekipa (Logos jo je sicer edini na turnirju premagal), ki je za seboj pustila vse ekipe, vključno z dvema ameriškima.

Naši dijaki so vložili veliko truda, dosegli izjemne rezultate in se ob tem ponovno veliko naučili. Izpostavljamo neustrašne in zagnane novince: Emo Gospodarič, Elmo Salihović, Jureta Grošlja, Niko Gabrič, ki so tokrat doživeli ognjeni krst mednarodnih tekmovanj, in pred katerimi je, ob taki naravnanosti, še izjemna prihodnost.

povzeto po J. Štrovs, prof. angleškega jezika in mentorja Logosa

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

-- OGLAŠEVANJE --