-- OGLAŠEVANJE --

Linda in Yuma ne popravljata in ne kritizirata

-- OGLAŠEVANJE --

Tačke pomagačke bodo kmalu znova obiskale knjižnico Litija, kjer si želijo, da bi s pomočjo čisto posebnih bralnih uric čim več otrok izgubilo odpor do branja.

V družbi psa se sprostijo, ker jih ne popravlja in ne kritizira

Andreja Štuhec

“Otroci, ki imajo primanjkljaj, zadržek ali strah pred branjem, se sprostijo, ko berejo v družbi psa, ki jih ne popravlja in ne kritizira. Otrokom žal prevečkrat skačemo v besedo, prevečkrat jih popravljamo, zato njihova bralna vnema pade. Pri bralnih uricah s Tačkami pomagačkami ni merjenja, ni točkovanja, otroci ugotovijo, da branje ni mukotrpna, ampak ‘luštna’ dejavnost,” razloži direktorica Knjižnice Litija Andreja Štuhec, kjer uvajajo bralne urice s psom po tako imenovanem READ programu.

Brezplačne in individualne bralne urice

Brezplačne bralne urice bodo potekale individualno, vsaj dvakrat mesečno, v mirnem kotičku litijske knjižnice.

Otroci se bodo srečevali z usposobljenima psičkama Lindo in Yumo, ki bosta s svojima vodnicama Majo in Tatjano prihajali na bralne urice. “Bralne urice bodo potekale v sodelovanju z Društvom Tačke pomagačke. Psički sta izkušeni, vodljivi, ubogljivi in miruljubni ter veterinarsko pregledani,” pravi Štuhčeva.

Za vse, ki bi želeli obiskovati tovrstna srečanja bodo pripravili urnik, pobuda knjižnice pa je namenjena tako staršem oklevajočih bralcev, kot logopedom in specialnim pedagogom oziroma učiteljem, ki pomagajo pri težavah z branjem.

Kaj je READ program
Reading Education Assistance Dog; pes, kot pomočnik pri izboljševanju branja, je program, ki pomaga otrokom izboljšati bralne in komunikacijske sposobnosti s pomočjo posebne metode; otrok bere psu. A vendar ne kateremukoli psu. Psi v programu READ® so izšolani terapevtski pari, ki prostovoljno skupaj s svojimi lastniki (terapevtski par) obiskuje šole, knjižnice in ostale ustanove, kot poslušalci otrok, ki berejo.

Deli s prijatelji

-- OGLAŠEVANJE --

Najbolj brano

-- OGLAŠEVANJE --

-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --
-- OGLAŠEVANJE --

Preberite tudi

Prostori so nabito polni – ukrepanje je nujno!

Takojšnje ukrepanje od pristojnih zato pričakujejo zasavske odrasle osebe z intelektualno oviro in vsi, ki jih v življenju podpirajo. Sestavili so skupino za vizijo...
-- OGLAŠEVANJE --